7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Tarihi eser operasyonu

Denizli'de jandarma ekipleri tarafından, tarihi kültür mirasının korunması kapsamında, eski eser kaçakçılığına yönelik bir dizi operasyon düzenlendi. 

Edinilen bilgiye göre, Sarayköy ilçesinde T.S. isimli şahsın elinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı haberini alan Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, şahıs ile irtibata geçerek, 2 adet 22 ayar altın göz bandını satmaya çalışırken suçüstü yakaladı. Şüphelinin alınan ifadesinde, ele geçirilen altınları M.K. adlı şahıstan aldığını beyan etmesi üzerine, adı geçen şahsın evinde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız av tüfeği, bir kuru sıkı tabanca ve 6 fişek ele geçirildi. 

Şüpheliler ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Merkeze bağlı Gümüşler beldesinde oturan A.B. isimli şahsın şüpheli hareketlerde bulunması üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, şahsın üzerinde yaptıkları aramada, Helenistik ve Roma dönemine adet 20 bronz ve gümüş sikke ele geçirdi. Yapılan incelemede, ele geçirilen eserlerin, tarihi eser niteliği taşıdığı tespit edildi. A.B., ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 14:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?