2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tarihi eser operasyonu

Denizli'de jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, Müze Müdürlüğü ekipleri tarihi eserlere değer biçemedi. Olayda gözaltına alınan 3 kişiden biri ise tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, E.K., B.G. ve A.Ç. isimli şahısların elinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı tespit edildi. Şüphelileri ve tarihi eserleri ele geçirmek üzere yapılan operasyonda, E.K., B.G., ve A.Ç. isimli şahıslar suçüstü yakalanırken, şahısların üst ve kullandıkları araç üzerinde yapılan aramada, Roma Dönemi'ne ait 75 gram ağırlığında saf altın taç, 30 gram ağırlığında altın
kolye, 20 gram ağırlığında altın bilezik, altın küpe, altın saç iğnesi, Osmanlı Dönemi'ne ait 200 yıllık bronz kemer ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlerin çok değerli olması sebebiyle Müze Müdürlüğü'nce değer biçilemediği, oluşturulacak Değer Tespit Komisyonu vasıtasıyla tarihi eserlerin değerlerinin tespit edileceği belirtildi. Ele geçirilen tarihi eserlere el konulurken, şüphelilerden E.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. B.G. ve A.Ç. isimli şahısların ise serbest bırakıldığı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?