3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Tarihi mekanlar hayat buluyor

TARİHİ MEKANLAR HAYAT BULUYOR

Denizli Belediyesi, onarımı ve restorasyonu gerçekleştirilen tarihi Konyalıoğlu Evi ve Osman Bey Konağı'nı yaşayan birer mekan haline getirdi.

Meserret Sokak'da yan yana bulunan tarihi binaların yeni bir işlerliğe kavuştuğunu dile getiren Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, Konyalıoğlu Evi'ni Denizli Valiliği tarafından restorasyonu tamamlanmış halde geçen yıl devir aldıklarını belirtti. Ök, "Denizli Belediyesi de iç tefrişatını tamamladı. Burayı o tarihi dokusuna uygun restore ettik. Yan taraf da bulunan Osman Bey konağı diye adlandırdığımız yeşil bina olarak da bilinen 1903 yılında Osman Bey tarafından inşa edilmiş bina ile bir bütünlük sağlamak amacıyla bir takım düzenlemeler yaparak birleştirdik. Her iki binada yaptığımız iyileştirmeler ile Denizli halkına açık yeme içme mekanları oluşturduk. Konyalıoğlu Evi'nin zemin katlarında küçük mağazalar planladık. İki odasında Denizli'ye ait yöresel ürünlerin, el sanatların satıldığı, tanıtıldığı alışveriş mağazası haline getirdik. Aynı zamanda bu mekanda yine Denizli'ye ait cam ürünlerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı Denizli'de ki cam sanatını ön plana çıkaran küçük camlardan takıların, aksesuarların yapıldığı bir mekan yaratacağız" dedi.

Yapılan düzenlemeyi iyi huylu virüs olarak nitelendiren Ök, "Biz burada yaşayan mekanlar oluşturmak istedik. Denizli Belediyesi olarak iki tane güzide eserin restorasyonunu tamamladık. Bundan sonra etraftaki evlerin sahiplerinin yatırım yapacak kişilerin buranın bu sokağın dokusuna uygun olarak o evleri restore etmeleri gerekiyor. Biz bu mekanları iyi huylu virüs olarak görüyoruz. Bu mekanı kazandırarak bu mahalleye iyi huylu virüsü atmış olduk. Ayrıca buranın üst yapısı da tamamlanacak. Üst yapı tasarımını tamamen diğer caddelerden farklı düşünüyoruz. Tamamlandığında bu ara sokaklarda asma aydınlatmaların kullanıldığı yollarda ışıklı havuzların olduğu tarihi dokuya uygun bir sokak kültürü oluşturtmak istiyoruz. Altıntop Adası'nı kültür merkezi olarak hedefledik. Burası gelecek de 24 saat yaşayan ışıl ışıl herkesin sokak aralarında dolaştığı canlı bir yer haline gelecek" diye konuştu.

TARİHİ MEKANLAR HAYAT BULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 16:26:01
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?