6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Tarihi türbeye restorasyon

Denizli'nin Sarayköy İlçesi Tekke köyünde bulunan Sultan Sarıbaba Türbesi'nde İl Özel İdaresi'nin kültür ve tabiat varlıklarını korumak amacıyla gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Denizli İl Özel İdaresi'nin bütçesinden ayrılan kaynakla, Tarihi Sultan Sarıbaba Türbesi ve Camii'nin aslına uygun restore edilerek

bu tarihi değerin yeniden canlanacağını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, "Röleve, restitüsyon, restorasyon projeleri, 2011 yılında Bölge Koruma Kurulu'nda onaylanan türbe ve caminin restorasyon uygulaması Denizli İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü kontrolünde devam ediyor. Temmuz ayı sonunda tamamlanacak Sultan Sarıbaba Türbe ve Camii restorasyonu ile bahçe düzenleme çalışmaları 262 bin liraya malolacak" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sultan Sarıbaba Türbesi'nin, Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıdığını ve Denizli yöresinde en fazla ziyaretçi akınına uğrayan ziyaret yerlerinden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "600 yıldır ayakta bulunan yapının hayata kazandırılması Denizli için çok önemli. Yaptığımız araştırmalardan Sarı Baba Sultan'ın kesin doğum ve ölüm tarihleri bilinmemekle birlikte 7. yüzyılda Horasan'da doğduğu, İslam'ı yaymak için yöreye gelen velilerden olduğu, burada irşatlarda bulunduğu, zamanının alim ve evliyası olarak tanındığı, birçok talebe yetiştirdiği bilinmektedir." 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2012 Salı 15:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?