7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Tarım fuarında şapka izdihamı

TARIM FUARINDA ŞAPKA İZDİHAMI

Denizli'de, bu yıl yedincisi düzenlenen Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışında şapka izdihamı yaşandı.

EGS Fuar Merkezinde düzenlenen açılış törenine Vali Vekili Mehmet Çapraz, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkanvekili Osman Zolan, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanvekili Nuri Sorman, ORION Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanvekili Nuri Sorman, 2010 yılında hem Türkiye'de hem de dünyada doğal afetlerin yaşanması sebebiyle gıda sektörünün daha önemli bir hale geldiğini belirterek, "Afetler neticesinde bazı ülkeler tarım ihracatını durdurdu. Bu da gıda fiyatlarının artmasına sebep oldu. Sürekli artan dünya nüfusunun ihtiyacının karşılanabilmesi için geleceğin star sektörü tarım sektörü olacak. Türkiye'de tarım politikalarında yenilenmeye gidilmeli. Sulanamayan dört milyar hektarlık alanın sulamaya açılması gerekir" dedi.

Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz da fuarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Denizli'nin coğrafi konum itibari ile tarım sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu, tarım sektörünün gelişmesiyle toplumun refah seviyesinin de büyüdüğünü söyledi. Son yıllarda ilde tarım alanında önemli atılımların gerçekleştiğine dikkat çeken Çapraz, jeotermal tarımda Denizli'nin hızla yayıldığını anlattı.

Yoğun bir katılımın olduğu açılışta, Vali Vekili Mehmet Çapraz ve diğer protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyelerinin stantları gezmeye başlamasının ardından yüzlerce kişi içeri girebilmek için kapılara akın etti. Girişlerde tanıtım broşürleri ve şapka dağıtıldığını gören yüzlerce kişi, şapka alabilmek için adeta birbirini ezdi. Kapı girişlerinin önündeki stantlarda yığılmalara sebep olan vatandaşların izdihamı sebebiyle görevli bayanlar zor durumda kaldı. Vatandaşlara şapka yetiştiremeyen görevliler ne yapacaklarını şaşırırken, güvenlik görevlileri izdihamı önlemek için uzun uğraşlar verdi. Şapka alabilenler kalabalığın içerisinden sıyrılıp kendilerini fuar alanı içine atmaya çalışırken, alamayanlar dakikalarca şapka alabilmek için çaba sarfetti.

Bu yıl 153 firmanın stant açtığı yaklaşık 380 markanın görücüye çıktığı 7.Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı'nda organik tarım ürünlerinden traktörlere, tarım makinalarından tarım ilaçlarına kadar çok sayıda ürün sergileniyor. Fuar 27 Şubat tarihine kadar açık kalacak.

TARIM FUARINDA ŞAPKA İZDİHAMI
TARIM FUARINDA ŞAPKA İZDİHAMI
TARIM FUARINDA ŞAPKA İZDİHAMI
TARIM FUARINDA ŞAPKA İZDİHAMI
TARIM FUARINDA ŞAPKA İZDİHAMI
TARIM FUARINDA ŞAPKA İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 14:17:01
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 17:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?