7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Tarım İl Müdürlüğü'nde gıda ürünlerine sıkı denetim

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Mustafa Acar, gıda üreten iş yerlerinin AB standartlarına uyması gerektiğini ve çok sıkı denetim yaptıklarını söyledi.
Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, işyerlerinin uyması gereken konular hakkında bilgi veren Kontrol Şube Müdürü Mustafa Acar, Avrupa Uyum Yasası çerçevesinde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin kurallara uyması konusunda titiz davrandıklarını ifade etti. Denizli genelinde, etkin gıda kontrolünü sağlamak ve tüketici sağlığını korumak amacıyla 2003 yılında gıda ve gıda ambalajı üreten 533 işyerinde denetim yapıldığını belirten Acar, "Bu denetimler sırasında kurallara uymayan 44 işyerine idari para cezası uygulandı. Gıda üretim zincirinin her aşamasında kontrol yaptık. Gerektiğinde numune aldık ve risk değerlendirmesi için uygun olan analizleri gerçekleştirdik" dedi.
Denizli'den yurt dışına ihraç edilen ürünlerin de denetimlerinin Bitki Koruma Şubesi ile birlikte yapıldığını kaydeden Acar, "İhraç edilen tüm ürünlerin hem gıda güvenliği açısından hem de herhangi bir sebeple yurtdışından geri dönmemesi için gerekli kontrolleri mevzuata uygun bir şekilde yapıyoruz" diye konuştu.
Son zamanlarda Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan yeni düzenlemeleri içine alan EUREGAP hakkında da bilgiler veren Acar, AB ülkelerindeki parekendeci kuruluşların tarımsal ürünlerde, bazı standartlar aradıklarını söyledi. Acar, "EUREGAP denilen bu protokol, bugün belli başlı süpermarketler zinciri tarafından kabul edilmekte ve istenilmekte olup, yakın gelecekte özellikle AB ülkelerine ithal edilecek olan tüm bahçe ürünlerinde uyulması gerekli ön koşul haline gelecektir" şeklinde konuştu. Tarım İl Müdürlüğü olarak bu protokolün hızlı bir şekilde üreticiler ve ihracatçılar tarafından benimsenmesini sağlayacaklarını ifade eden Acar, bu konuda her türlü önlemi alacaklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2004 Salı 17:22:52
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 21:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?