3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Tartışılan plan masaya yatırıldı

Denizli’de bir süredir gündemde olan 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’nin daveti ile toplanan meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, Denizli Belediyesi encümen salonunda 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili görüşlerini aktardı.

Toplantıya katılanlara Belediye Başkanı Zeybekçi tarafından detaylı bilgiler verildi. Katılımcılar özellikle sanayi alanları ile ağaçlandırılacak alanların yerleri konusunda kaygılarını dile getirdi.

STK temsilcilerine bu konuda bilgiler veren Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, "Sonuçta bu plan uzun süre tartışılmış, her platformda değerlendirilmiş, ilgili tüm resmi kuruluşlar ile özel kurum ve kuruluşlardan yazılı sözlü bilgiler alınarak bu güne gelinmiştir. Yaşayacağımız zaman dilimi içinde bu plan ile ilgili olağanüstü durumlar ortaya çıkarsa yine oturur, plan üzerinde görüş alışverişi yaparak tekrar değerlendiririz. Bu plan eskiden olduğu gibi Ankara’da yapılıp onaylanmıyor. Artık o dönemler geride kaldı. Bu şehirde yaşayanlar olarak, biz gerekli gördüğümüzde biraraya gelir ihtiyaçları gözden geçirir, planımızı tekrar beraberce yenileyebiliriz. Ama bugün için bu plan en ideali olarak önümüzdedir" dedi.

Toplantıya Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefennili, Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Boz ile mimarlar, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şamil Çınar ile İnşaat Mühendisleri, Harita Mühendisleri Odası temsilcisi, Şehir Plancıları Odası Denizli Temsilcisi Behçet Kıvanç, Ziraat Mühendisleri Odası temsilcisi ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri İbrahim Gür, Elektrik Mühendisleri Odası temsilcisi Lerzan Süzük, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Atılgan, Diş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet İlkimen, Çevre Mühendisleri Odası temsilcisi Tevfik Basmacı ve Denizli Orman Çevre Vakfı Başkanı İsmet Abalıoğlu katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 13:19:46
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 14:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?