2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tatil köyüne haciz

Denizli'de binden fazla yerli ve yabancı turistin tatilini geçirdiği tatil köyüne İcra Müdürlüğü yetkililerinin haciz için gelmesi gerginliğe neden oldu.


Denizli'nin turizm beldesi Karahayıt'ta bulunan bir tatil köyünün sahibi olan Kittaş A.Ş.'ye, toplam 1 milyon 665 bin dolarlık borç için Mega Tekstil tarafından uygulanmak istenen haciz işlemi, gergin dakikalara sebep oldu. Denizli 3.İcra Müdürlüğü yetkilileri ile alacaklı tarafın avukatları jandarma eşliğinde otele gelerek haciz işlemi yapmak istedi. Ancak oteli geçen yıl Aralık ayında bir yıllık kiraladığını söyleyen NN Termal Turizm'in sahibi İsmet Haslak, haciz işlemini kabul etmeyerek oteldeki emirbaşların kendilerine ait olduğunu, başkasına ait borç için haciz işlemi uygulanamayacağını söyledi. Otel yetkilileriyle, icra dairesi görevlileri ve avukatlar arasında beş saat süren görüşmeler sonucu haciz kararı alındı, ancak oteldeki demirbaşların haczedilmesi için süre verildi.


Yapılan işlemin hukuk dışı olduğunu söyleyen NN Termal Turizm Sahibi İsmet Haşlak, şöyle konuştu: "Başkalarının borcundan dolayı bizim şirketimizden tahsil edilmeye çalışılan borç senetleriyle ilgili bir durum. Burada biz turizme hizmet etmek istiyoruz ancak rahat bırakılmıyoruz. Bunların bir şekilde düzene girmesini istiyoruz. Otelde bine yakın turisti konuk ediyoruz. Bunların yarısı yabancı. Bunlar dikkate alınmayarak, bugün buraya başka bir firmanın borcundan dolayı başka bir firmanın alacaklı ekillerinin talebi doğrultusunda icra memurları geldi ve işlem yapıldı. Bize süre verildi. Bizim bu konuyla ilgili bir alakamız yok. Biz burada borçlu firmayı da tanımıyoruz."
Bu arada turistler de havuza girip tatillerini yapmayı sürdürdü.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 17:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?