2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tatilcilere dönüş uyarısı

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, tatilcilerin dönüşlerini son güne bırakmamaları uyarısında bulundu.

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona yaptığı açıklamada, kazaların çoğunlukla alkollü, uykusuz araç kullanma ve hatalı sollama nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Trafik kazalarının, tatil başlangıcı ve dönüşlerinde iki ila üç kat arttığına dikkati çeken Ona, "Tatile gidenler dönüşlerini son güne bırakmasın. Bu yoğunluk içerisinde araç kullanan sürücüler, yola yorgun ve uykusuz çıkmasınlar. Yola çıkacaklar gece yerine gündüz yolculuğunu tercih etmeli. Gündüz sıcakta araç kullanmamak için gece yola çıkılması çok sakıncalı. Çünkü herkes aynı düşünceyle gece yarısı uykusunu almadan yola çıkıyor. Böyle olunca da kazalar kaçınılmaz oluyor" dedi.

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, son 10 yılda meydana gelen 5 milyon 80 bin 293 trafik kazasında, 48 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ahmet Ona, araba kullanırken mutlaka kurallara uyulması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 18:29:47
Güncelleme :13 Aralık 2008 Cumartesi 11:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?