2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tavas-Acıpayam kavşak temeli atıldı

Denizli'de, Tavas-Acıpayam Ayrımı Köprülü Kavşağı'nın temeli Vali Yavuz Erkmen'in de katıldığı bir törenle atıldı.

Tavas-Acıpayam yol kavşağında düzenlenen törene, Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Vali Yardımcısı Kemal Özgün, Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, Acıpayam Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavas Kaymakamı Yusuf Güler, Kale Kaymakamı Tülay Baydar, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, Tavas-Acıpayam Ayrımı Köprülü Kavşağı'nın temelinin atılması ile Denizli-Antalya bölünmüş yolunun son temel atma töreninin yapıldığını, Tavas ayrımı Serinhisar yolunun yapılacak 9 kilometrelik bölümü ile tamamlanacağını, kavşakta iki alt geçit olacağını, Tavas-Kale yolunun 41 kilometrelik ihalesinin yapıldığını ve Çameli yolunda da tek yol olarak çalışmaların devam ettiğini söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan da, yol yapmanın gelişmişliğin simgesi, bölünmüş yolların ise can güvenliği açısından çok önemli olduğunu, yapılan yolların turizmi de canlandırdığını anlattı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yapılan köprülü kavşak ile Denizli-Antalya bölünmüş yolunun tamamlanacağını belirterek şöyle konuştu: "41 kilometrelik Tavas-Kale bölünmüş yolunda bu yıl çalışmalar başlayacak ve yıl sonuna kadar tamamlanacak. Kale'den Muğla il sınırına kadar olan kesim Karayolları ve İl Özel İdaresi tarafından müştereken tamamlanacak."

Vali Erkmen ayrıca, Çameli-Fethiye yolunda tek yol olarak hızla çalışmaların devam ettiğini, Tavas- Kızılcabölük Turizm Yolu ve Kale-Beyağaç arası yolun bu yıl başlanılacağı müjdesini verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Tavas-Acıpayam Köprülü Kavşağı temeli atıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 17:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?