7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Tavas'ta gebe düve dağıtımı

Denizli'nin Tavas İlçesi'nde çiftçiye destek olmak amacıyla Tarım İl Müdürlüğü tarafından 100 gebe düve dağıtımı yapıldı. 

Tavas İlçesi'ne bağlı Medet Köyü'nde gerçekleştirilen gebe düve dağıtım törenine Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. 

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, burada yaptığı açıklamada hayvancılık sektörünün dünyada ekonomik, toplumsal ve siyasi açıdan değerini koruduğunu söyleyerek, "Hayvancılık, önemini giderek artıran stratejik bir sektördür. Gelişmiş ülkeler sanayi sektörlerinin yanında tarım ve tarımın içerisindeki hayvancılık sektörünü daima ön planda tutmaktadırlar. Tarımda ileri ülkelerin çoğunda hayvancılığın tarımsal üretim içerisindeki gayrisafi milli hasıla payı yüzde 50'nin üzerinde iken ülkemizde yüzde 25'dir. Tarımsal kalkınmanın temel unsurlarından biri de hayvansal üretimin arttırılmasıdır. Bu bağlamda, il müdürlüğümüz tarafından 2003 yılından bu yana hayvancılığa büyük önem verilmiş 2002 yılı sonunda 79 bin baş olan büyükbaş hayvan mevcudu, 2007 yılı eylül sonu itibariyle 152 bin 626 başa yükseltilerek, yüzde 93 artış sağlanmıştır" dedi. Denizli'de son 4 yılda 25 kooperatifin yatırım programına alındığını söyleyen Gülsever, "2007 yılında programa alınan 11 hayvancılık projesi için gerekli çalışmalar devam ediyor. Programa uygun olarak 639 çiftçi ailesine bin 378 damızlık gebe düve dağıtımı yapılacaktır" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından, Tarım İl Müdürlüğü teknik personeli ve kooperatif yetkililerince seçilen 100 baş Holstein ırkı gebe düve dağıtımı Medet Köyü'nde çiftçilere dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 12:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?