2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tayland kabusu bitti

Hükümet aleyhtarı gösterilerin yaşandığı ve havaalanlarının işgal edildiği Tayland'da günlerce mahsur kalan Denizli Devlet Hastanesi doktorlarından Baturalp Abduşoğlu, bugün ailesine kavuşmanın sevincini yaşadı.


Uluslararası Asya Pasifik Astım Kongresi'ne katılmak üzere yaklaşık 80 kişilik bir ekiple birlikte 19 Kasım'da Tayland'a giden Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları doktoru Baturalp Abduşoğlu, kongre sonunda turistik yerleri gezmek için dönüşünü erteledi. Bu sırada ülkede baş gösteren olaylar ve havaalanlarının işgal edilmesi sebebiyle Tayland'da mahsur kalan Baturalp Abduşoğlu, kızı İnci'ye internet yoluyla ulaşarak durumu anlattı. Başta hükümet ve Dışişleri Bakanlığı olmak üzere yapılan girişimler sonucu Türk Hava Yolları'nın başkent Bangkok'a 300 kilometre uzaklıktaki eski bir deniz üssüne indirdiği uçağa binerek bölgeden çıkabilen Abduşoğlu, bugün ailesine kavuştu. Eşi Gülümser ve kızı İnci ile hasret gideren Baturalp Abduşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu yaşadığı olayda gördüğünü söyledi. Kongre için gittiği Tayland'da, dönüş hazırlığı yaptığı sırada kral taraftarları ile hükümet taraftarları arasında yaşanan anlaşmazlık sebebiyle kral taraftarlarının hava alanlarını işgal ettiğini belirten Baturalp Abduşoğlu, "Döneceğimiz zaman havaalanlarının kapatıldığını duyduk ama fazla üzerinde durmadık. Uzun sürmez diye düşündük. Ancak işgal uzun sürmeye başladı ve tedirgin olmaya başladık. Tanıdık arkadaşlarımız vasıtasıyla Türkiye'ye olayın önemini ilettik. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Dışişleri Bakanlığı cesur bir karar aldı. Dünyada hiç bir ülkenin cesaret edemediğini Türkiye yaptı. Tebrik ediyorum. Bu işi sessizce başaran diplomat ve görevlileri tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Banghok'un 300 kilometre uzağında kullanılmayan bir deniz üssünü kullanılır haline getirdi ve THY Cuma günü 300'ye yakın insanı oradan çıkardı. Pazar günü benim de içinde olduğum grubu büyük bir operasyonla Airbus gibi büyük bir uçağı küçük bir havaalanına indirdiler ve bizi aldılar. Bizle birlikte çok sayıda yabancıyı da Türkiye kurtardı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duydum" dedi.


Tayland'da sivil halkın olaylardan pek haberi olmadığını belirten Abduşoğlu, "Olayın üzerinden birkaç gün geçip dönme ihtimali düşünce panik yaşadık. Yabancı bir ülkede olmanın dezavantajını yaşadık. İnsanları yardımseverdi. Tek problemimiz haber alma sıkıntısıydı. En iyi haberi El Cezire kanalından günü gününe canlı aldık" diye konuştu.


Gülümser Abduşoğlu ise, eşinin Tayland'da mahsur kalmasının büyük sıkıntısını yaşadıklarını ifade ederek, "Bizim için zor oldu. Haberleşemiyorduk. Sadece kızım internet aracılığıyla eşimle irtibat kurdu. İç savaş çıkabileceğini ve zor durumda olduğunu söylüyordu. İnternetten seferlerin iptal edildiğini öğrenince tedirginlik yaşadık. Ancak sıkıntısız bir şekilde eşime kavuştuk. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşına sahip çıktığı için teşekkür ederim. Türk vatandaşı olmanın gururunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.


Doktor Abduşoğlu'nun kızı İnci, "Babam internet aracılığıyla bana mesaj gönderdi. Ne zaman döneceğini bilmiyorduk. Çaresizlik içindeydik ve korktuk. Orada kalmasından endişe duyduk. Babam geriye döndüğü için çok mutluyum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 19:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?