2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

TBB Komisyonu üyeleri Denizli'de

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) bünyesinde kurulan Yerel Çevre Hizmetleri Platformu Katı Atık Komisyonu'na bağlı Katı Atıkların Karakterizasyonu ve Bertaraf Yöntemlerinin Değerlendirilmesi İhtisas Komisyonu, Mayıs ayı toplantısını Denizli'de yaptı.


Denizli Belediyesi'ndeki toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İller Bankası Genel Müdürlüğü personeli ve komisyon üyesi Çevre Yüksek Mühendisi Seçil Özgöçmen, Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin ile Türkiye genelindeki çeşitli belediyelerden komisyon üyeleri ve Çevre Bakanlığı yetkilileri katıldı.


Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Gökoğlan, 500 bin nüfuslu kentte atıkların ayrıştırılması, düzenli depolanması ve çevrenin temizliği konusunda uygulamalarla örnek olunduğunu söyledi. Kentteki 55 mahallenin 43'ünde atıkların ayrıştırıldığına dikkat çeken Gökoğlan, şöyle konuştu: "Denizli, 500- 600 bin nüfusu barındıran bir kent. Katı atık sistemlerinde şu an kendi sınırlarımız içindeki atıkları topluyoruz. 2009'da ise 13 belde ve 10 köy belediye sınırları içine aldığımız zaman katı atık tesisleri için bir düzenleme yapacağız." Burada en önemli olanın, evsel ve ayrıştırılabilir atıkların ayrı toplanması olduğunu anlatan Gökoğlan, sözlerine şöyle devam etti: "55 mahallenin 43 mahallesinde bunu yapıyoruz. Evsel atıklar için siyah, ayrıştırılabilir atıklar için mavi torba dağıtıp düzenli şekilde toplanıyor. Dolayısıyla çöp bidonları gibi olumsuz durumları ortadan kaldırdık. Amacımız, daha temiz daha güzel kent oluşturmak ve insanlarımızın hiç rahatsız olmadığı sistemi getirmektir."

Komisyon üyelerinden Çevre Yüksek Mühendisi Seçil Özgöçmen de düzenli koruma konusunda tecrübesi olan belediyelerin tecrübelerinden yararlanmak için geldiklerini söyledi. Buradaki çalışmaları görmek ve bilgi sahibi olmak adına Mayıs ayı toplantısını Denizli'de yaptıklarını anlatan Özgöçmen, şöyle konuştu: "Denizli, katı atıkların ayrıştırılması, düzenli depolanması ve bertaraf edilmesi konusunda epey yol almış durumda. Türkiye'de en iyi yöntemin düzenli atıkların depolanmasıdır. Denizli bunu başarıyla yapıyor. Bizlerde örnek çalışmaları alıp diğer yerel yönetimlere aktaracağız."

Daha sonra komisyon üyeleri Katı Atık Tesisleri ve Atık Su Arıtma Tesisleri'ni gezip yetkililerden bilgi aldı.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 17:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?