2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

TEÇ-SEN'den teröre kınama

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Denizi Şubesi, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na ve Diyarbakır'daki polis midibüsüne yapılan saldırıları kınadı.


TEÇ-SEN Denizli İl Başkanı Ceyhan Demirbaş yaptğı yazılı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na yapılan ve 17 askerin şehit olduğu saldırının acısını ve etkisini üzerlerinden atamadan, Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan saldırı haberinin acılarını arttırdığını söyledi. Yapılan bu kalleş saldırılarda atılan her bomba ve sıkılan her kurşunun sadece Silahlı Kuvvetler'e, askere ve polise değil, Türk insanına sıkıldığını belirten Ceyhan Demirbaş, "Ülkemiz içinde yaşayan farklı etnik kökenli insanların birbirine düşürmek için sıkılmıştır. Ama, başta ABD olmak üzere terör örgütünü destekleyen devletler, kurumlar ve kişiler unutmasınlar ki, yıllardan beri bu amacınıza ulaşamadınız ve asla ulaşamayacaktır. Türk Milletini, kimsenin bölmeye gücü yetmeyecektir. Türk halkı sağduyulu davranmaya devam etmiştir, oyuna gelmemiştir ve gelmeyecektir. Beyağaç İlçemiz de şehit anamızın ağzından çıkan 'Şehidimin, oğlumun yerine beni askere alın, oğlumun kalan 4 ay askerliğini ben tamamlayayım' sözleri başka hiç bir ülkedeki ananın ağzından çıkmaz. Türk anasının vatanı için neler yapabileceğini bir kez daha dünyaya duyurmuştur" dedi. Terörle, teröristlerle mücadeleyi sadece devlete, askere ve polise bırakmamak gerektiğini belirten Demirbaş, "Çünkü bu sorunu kökünden kazınması için herkesin el ele vermek zorunda olduğu bir sorundur" dedi.
Denizli'de siyasi partilerin bir araya gelerek teröre karşı sergiledikleri birlikteliğin takdirle karşılandığını belirten TEÇ-SEN Denizli İl Başkanı Ceyhan Demirbaş "Ama bu sadece görüntü olarak kalmamalı. Terörün bitmesi, gençlerimizin şehit olmaması, anaların ağlamamaları biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Siyasi partilerimizin birlikte ortak adım atmasının yanında, Denizli'de bulunan tüm sendika ve sivil toplum kuruluşlarının bir arada olma zamanıdır. Vatanı için seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimiz rahmet, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?