3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Tek umudu rakiplerin kaybetmesi!

DENİZLİSPOR'UN UMUDU RAKİPLERİN KAYBETMESİ

Denizlispor'da ligin bitimine 4 hafta kala teknik heyet ve futbolcular, sonuna kadar ligde kalma mücadelesini sürdüreceklerini söylediler.

Turkcell Süper Lig'in 31. haftasında kendi sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak olan Denizlispor bugün yaptığı idmanla çalışmalarını sürdürdü. Zaman zaman olumsuz hava şartları altında yapılan idmana Güray dışında tüm futbolcular katıldı. Isınma çalışmasıyla başlayan antrenmanda futbolcuların istekli olması dikkat çekti. 21 puanla 17. sırada bulunan Yeşil-siyahlı ekipte tek umut, rakiplerin geride kalan maçları kaybetmesi. Ankaragücü maçında puan kaybetmesi halinde matematiksel olarak düşmesi kesinleşecek olan Denizlispor, Sivasspor'un geride kalan maçlarda 3, Manisaspor'un da bir puan alması halinde tüm maçları kazansa dahi Turkcell Süper Ligi'ne veda edecek.

Denizlispor kalecisi Özden, ligin bitimine 4 hafta kaldığını belirterek, "Önümüzde kazanabilecek 12 puan var ancak rakiplerimizin puan kaybetmesi gerekiyor. Bizim geride kalan 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Şartlar çok zor ama yapılacak her şeyi yapacağız ve sonunda ne olduğuna bakacağız" dedi. Son haftalarda çok iyi futbol oynadıklarını belirten Özden, "Antalyaspor maçında da çok iyi oynadık ama takım üzerinde şanssızlık var. Girdiğimiz net gol pozisyonlarından yararlanamadık. Antalyaspor'dan galibiyetle dönseydik şansımız daha da artacaktı. Geride kalan 4 maçı da kazanmak için herşeyi yapacağız" dedi.

Denizlisporlu futbolcu Ahmet Cebe, 10 hafta önce de herkesin Denizlispor'u düştü gözüyle baktığını ama kendilerinin mücadeleyi hiç bırakmadığını belirterek, "Değişen bir şey yok. Matematiksel olarak şansımız sürüyor. Geride kalan 4 maçtan da galip gelmeyi istiyoruz. Ondan sonra Sivasspor ve Diyarbakırspor gibi takımların durumuna bakacağız" dedi.

Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise bir çok kişinin Denizlispor'un ligin ilk yarı bitiminde düştü gözüyle baktığını ancak ikinci yarıda oynadığı futbol ve kazandığı maçlarla umutlarını canlandırmayı başardıklarını belirterek, "Hala daha matematiksel olarak ligde kalma şansımızı sürdürüyoruz. Önümüzde çok zor ve mutlak kazanmamız gereken bir Ankaragücü maçı var. Bu maçı kazanmak için oynayacağız ve diğer rakiplerin puan kaybetmesini bekleyeceğiz" dedi. Antalyaspor maçında beklemedikleri bir

mağlubiyet aldıklarını belirten Hakan Kutlu, "Bu maçta alacağımız bir galibiyet bizim için çok önemliydi ama bunu başaramadık. Son haftaya kadar ligde kalma şansımızı sürdürmek istiyoruz. Bunun için de bu haftaki maç çok önemli" şeklinde konuştu. Ligde kalma umutlarının devam ettiğine inandıklarını belirten Kutlu, "Rakiplerimizin son maçlarını kaybetme şansı var çünkü güçlü rakiplerle oynayacaklar. Biz son 4 maçı kazanırsak, hem matematiksel olarak şansımız var, hem de büyük ölçüde ligde kalma şansımız var" ifadelerini kullandı. Bu zorlu dönemde oyuncuları motive etmekte zorlanmadıklarını ancak istenmeyen sonuçların alınmasının moral ve motivasyonu olumsuz etkilediğini belirten Hakan Kutlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Futbolcularımın oynadığı iyi futbol kendilerine zevk veriyor ancak futbolda sonuç çok önemli. Biz bu takımı ligin ilk yarısında bu seviyede yakalamış olsaydık, ligin ikinci yarısı bizim için umutla bakılacak bir dönem olurdu. Ama biz bu çıkışı ligin ikinci yarısında yakaladığımız için puansal olarak sıkıntımız var. Takımı motive etmekte zorlanmıyoruz çünkü iyi futbol oynuyoruz"

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 12:40:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?