3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Tekstil devine alıcı çıkmadı

DENİZLİ Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk fabrikası olma özelliğini taşıyan ve tekstil sektörünün lokomotif kuruluşları arasında gösterilen Denteks, icra yoluyla satışa çıktı. 1999'da Türkiye'nin en zenginleri listesinde yer alan Ali İhsan Kasapoğlu'nun sahibi olduğu fabrika, fiyatı 2 milyon 800 bin TL’ye kadar düşmesine rağmen alıcı bulamadı.

İcra ile satılması 10 Ocak 2010'da kesinleşen Denizli'nin önemli tekstil firmalarından Denteks'e alıcı çıkmadı. Mahkemenin verdiği, ‘mallarıyla birlikte satılamaz’ yönünde karar yüzünden satış süreci uzayan Denteks'in sadece binası 7 milyon liraya icrayla satışa çıktı. Bir firmanın alacakları karşılığında uygulattığı haciz kapsamında Honaz İcra Müdürlüğü'ndeki ilk oturumda Denteks'in binası alıcı bulamadı. Satış 10 gün sonraya ertelenirken, 7 milyon liralık bedel de 2 milyon 800 bin TL’ye çekildi.

1993 yılında üretime başlayan ve 1999 yılında Türkiye'nin en zenginleri arasında 91'inci sırada yer alan Ali İhsan Kasapoğlu'nun sahibi olduğu Denteks için biçilen fiyatın düşük olması sanayi çevrelerinde üzüntü yarattı. Denteks, mahkeme kararından önce fabrika binası ve içindeki malzemelerle birlikte 10 milyon 12 bin 750 TL yaklaşık bedelle satışa çıkmıştı.

Fabrikanın binasının satışının gerçekleşmesinin ardından binanın içinde bulunan malzemeler için açık artırma tarihi açıklanacak.

EN ZENGİNLER LİSTESİNDEYDİ

İşadamı Ali İhsan Kasapoğlu'nun 1978 yılında 22 ortaklı anonim şirket olarak kurduğu Denteks, kısa sürede büyüdü ve Türkiye çapında isim yaptı. 2001 krizinin ardından tekstil sektörünün dışında yatırım yapma kararı alan Kasapoğlu, oğulları aracılığıyla gıda ve perakende sektöründe karar kıldı. Denizli'nin en köklü tekstil fabrikası haline gelen Denteks, AVM ile mağazalar zincirini kurdu.

Ekonomist Dergisi'nin yaptığı bir araştırmada Ali İhsan Kasapoğlu, 1999 yılında en zenginler listesinde 91'nci sırada yer aldı. Oğulları Kemal ve Ceyhun'la birlikte işletmesinin başında olan Ali İhsan Kasapoğlu, 2005 yılında alışveriş merkezi işine girdi. Denizli'nin ilk büyük alışveriş merkezi olan Marketix'e 10 milyon dolar yatırım yaptı. Akhan Yolu üzerinde 24 Eylül 2005'de faaliyete açılan Marketix'te buz pateni, 6 sinema salonu, yiyecek içecek bölümleriyle, en büyük tek katlı alışveriş merkezi ortaya çıktı. 650 kişiye istihdam sağlandı. Beş yıl içinde Ege Bölgesi'nde alışveriş merkezleri zinciri kurmak için 200 milyon dolarlık yatırım yapılması öngörülmüştü. Ancak Denteks ile birlikte Marketix de battı.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 12:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?