2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tekstilciler Denizli'de buluşuyor

Denizli Sanayi Odası tarafından bu yıl 2'.si düzenlenecek Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Zirvesi'nde tekstil ve konfeksiyon sektörü bir araya geliyor. Zirveye, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'in de katılacağı belirtildi.
Tekstil ve konfeksiyon sektörünün buluşacağı 31 Ekim Cuma günü Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenecek 2. Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Zirvesi ile ilgili Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci Umi Restaurant'ta bir basın toplantısı düzenledi. Bu yıl yapılacak zirvenin, Tekstil ve Konfeksiyonda Dönüşüm, Inovasyon ve Teknik Tekstil ile Marka, Moda, Tasarım ve Yeni Trendler olmak üzere iki tema üzerine kurulu olduğunu belirten Müjdat Keçeci, bu iki başlık altında tekstil ve konfeksiyon sektörünün rekabet etmekte zorlandığı merkezler için esin kaynağı olabilecek çeşitli başarı öyküleri ve iyi uygulama örneklerinin zirvede anlatılacağını söyledi.


Keçeci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) destekleriyle düzenlenecek zirvenin açılışına Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinde önemli rol üstlenen Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr.Rainhardt Frhr.Von Leoprechting'in de katılacağını belirtti. Keçeci, Denizli'nin Türkiye'de en çok bornoz ve havlu ihraç eden il olduğunu, Denizli'de çalışan her üç kişiden birinin tekstil sektöründe bulunduğunu söyledi. Tekstilin Denizli için çok önemli bir sektör olduğunu, ancak küreselleşme ile birlikte Denizli'de bu sektörün zorlanmaya başladığını belirten DSO Başkanı Müjdat Keçeci, şöyle konuştu: "Maliyetlerin ve faizin yüksek olması tekstilde dünyayla rekabet edemeyecek duruma getirdi. Denizli, tarihsel iş kolu olan tekstil sektöründen asla vazgeçmeyecektir. Denizli tekstilsiz yapamaz."


Tekstil sektörünün dünyada doğuya kaydığını ancak Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinin tekstilin en güzelini yapmaya devam ettiğini belirten Keçeci, sözlerine şöyle devam etti: "Batı, tekstili farklı bir ürün haline getirerek satıyor. Marka, tasarım, teknik tekstil yapıyor. Biz de tekstili bu noktalara getiremezsek yok olmaya mecburuz."


Denizlili tekstilcinin ne yapacağını bildiğini ama nasıl yapacağını tam bilemediğini ifade eden Müjdat Keçeci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sektörün önde gelenleri, bu tür hizmetler vermek zorunda. DSO olarak Denizlili tekstil ve sanayicileri bu konuda aydınlatmayı düşünüyoruz. Bu zirve Denizli için çok büyük önem taşıyor"
Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenecek ve bir gün sürecek zirve 3 bölümde gerçekleştirilecek. Birinci bölümde yapılacak açılış konuşmalarında DSO Başkanı Müjdat Keçeci, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Rainhardt Frhr.Von Leoprechting, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen birer konuşma yapacak.
Zirvenin bir ve ikinci oturumlarında ise, tekstil ve konfeksiyonda dönüşüm, inovasyon, teknik tekstil ve başarı öyküleri ile marka, moda tasarım ve yeni trendler konuşmacılar tarafından katılımcılara anlatılacak.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 12:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?