8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Tekstilciler Dir Sistemini istemiyor

Yerli iplik üreticilerinin korunması amacıyla 2004 yılında başlatılan Dahilde İşleme Rejimi'nin (DİR) Denizli tekstil ihracatçısını zarara uğrattığı belirtildi. Denizlili tekstil ihracatçıları, sorunun çözülmesi için Ankara'da düzenlenecek bir toplantıya katılacak.

Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Raşit Güntaş, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı İsmail Yılmaz, DETKİB binasında basın toplantısı düzenleyerek DİR sisteminin kaldırılmasını istediler.

DETKİB Başkanı Raşit Güntaş, pamuk ipliğinin en az yarısının iç piyasadan karşılanması uygulaması olan DİR sisteminin yerli üreticilere bugüne kadar bir yararı olmadığını söyledi. Sistemin Denizli ihracatçısının çok büyük zarara uğramasına sebep olduğunu belirten Raşit Güntaş, yerli sanayicinin korunması ve istihdamın sağlanmasının hedeflendiği sistemin amacına ulaşmadığını söyledi. Denizlili ihracatçılar olarak uygulamanın kaldırılması gerektiğine inandıklarını belirten Raşit Güntaş, ihracatçı sektör temsilcilerinin ve müsteşarlığın olumlu görüşüne rağmen sistemin devam ettirildiğini belirterek şöyle konuştu: "9 Kasım'da Türkiye İhracatçılar Meclisi, İhracatçı Birlikleri, Giyim Sanayicileri Derneği, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ankara'da toplantı yapacağız. DETKİB olarak bu toplantıya 50 kişilik sanayici grubuyla katılacağız."

İthal edilen pamuk ipliğinin büyük kısmının Denizli'de kullanılması sebebiyle uygulamanın Denizli sanayicisine zarar verdiğini belirten Güntaş,"DİR sistemi sebebiyle Denizli'nin zararı 500 milyon dolara ulaşıyor. Önümüzdeki bu engelin kaldırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 16:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?