3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Tekstilciler umutlu döndü

Denizlili tekstilciler, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtextil Fuarı'ndan umutlu döndü.

14 -17 Ocak tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt kentinde 39. kez gerçekleştirilen ev tekstili, otel ve restoran tekstili ürünleri alanlarında dünyanın en büyük ticaret fuarı özelliğini taşıyan Heimtextil Fuarı'na bu yıl Denizli Valisi Yavuz Erkmen, eşi Nevhilal Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Raşit Güntaş da katılarak Denizlili firmalara moral desteği verdi.

Bu yıl Heimtextil Fuarı'na Denizli'den 34 firma 35 stant ile katıldı. Fuara katılan Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, DETKİB Başkanı Raşit Güntaş ve fuara stant açarak katılan sanayiciler, DETKİB binasında düzenledikleri basın toplantısı ile Heimtextil Fuarı'nı değerlendirdi.

Vali Yavuz Erkmen, fuara katılan firmaların tamamının beklediklerinin çok üstünde bir ilgiyle karşılandıklarını, umduklarının üstünde sonuç aldıklarını ve çok umutlu olarak ayrıldıklarını ifade ettiklerini söyledi.

Denizli'nin tekstilin merkezi olduğunu anlatan Vali Erkmen, şöyle konuştu: "Gelecekte tekstilin Denizli'deki taşıdığı önem göz önüne alındığında arkadaşlarımızın mutlu olması oradan siparişler alması, müşterileri ile ilginin geliştirilmesi anlamında bu fuar gelecek için çok büyük bir önem taşıyor. Tüm katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mutlu olduğumuz bir başka yön de oradaki ürünlerin kalitesini ve rekabet ortamına bakıldığı zaman ülkemiz için iftihar edilecek bir durum ortaya çıkıyor. Bizim diğerleri ile kıyaslanmayacak şekilde çok iyi bir konumda olduğumuz herkes tarafından kabul edildi."

TÜRKİYE VE DENİZLİ'YE FIRSAT DOĞDU

Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, bu yıl fuara katılımın önceki yıllara nazaran az olduğunu belirterek "Çin'e yaptığımız ziyarette, batı ülkelerinin ve ABD'nin bizim milyon adet dediğimiz büyük siparişlerle iptallere gittiğini bunun da önümüzdeki günlerde Türkiye ve Denizli'ye fırsat olarak yansıyabileceğini tahmin etmiştim. Bu fuarda çok olumlu belirtilerin olduğunu gördük. Türk firmalarının ev tekstilinde tam bir markaya dönüştüğünü çok sevinerek izledik" dedi.

DETKİB Başkanı Raşit Güntaş da, fuar ile ilgili teknik bilgi vererek Heimtextil fuarından Denizlili tekstilciler olarak çok umutlu döndüklerini, katılan firmaların önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki günlerde bu görüşmelerin sonuçlarını sipariş olarak almayı beklediklerini söyledi.

Tekstilin asla umutsuz bir sektör olmadığını ve önümüzdeki yıllarda da gelişimini devam ettireceğini belirten Güntaş, dünyadaki talep daralmasının bu sektörü de etkilediğini, bunun kaçınılmaz bir sonuç olduğunu, ancak kalitesiyle öne çıkan Denizli tekstilinin bu sıkıntıların da üstesinden gelecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Diğer sektörlerde bir küçülme ve daralma yaşandığını da anlatan Güntaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak tekstil sektörü bu yıl da büyümesini sürdürecektir. Önümüzdeki dönemde bu görülecek. Bütün sektörlerde daralma yaşansa bile tekstil sektörü bu yıl da büyümesini sürdürecektir."

ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER OLDU
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de, fuarda Denizli stantlarının uygun yerlerde olduğunu, bunun da ziyaretçi sayısını artırdığını, ciddi anlamda kaliteli mal almak isteyen alıcıların stantları ziyaret ettiğini, önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Özer, bu görüşmeler sonucunda önümüzdeki dönemlerde önemli iş bağlantılarının kurulmasını beklediklerini ifade etti.
Toplantıya katılan sanayiciler de fuarın kendileri açısından çok verimli geçtiğini, önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ve gelecek yıl da bu fuara katılmak istediklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 18:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?