7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

THK'dan uçma meraklılarına fırsat

Türk Hava Kurumu (THK) Denizli Şubesi tarafından, uçma merakı olanlara hizmet vermek için, 7 bin 500 YTL'ye 230 kilogram ağırlığı taşıyabilecek 38 metre ebadında 2 kişilik yamaç paraşütü satın alacak. 

Yaklaşık 2 ay sonra Denizli'ye getirilecek olan yamaç paraşütünün ilk uçuşunun, Pamukkale'de bulunan eski Dinamit Deposu Mevkii'nden yapılacağı belirtildi. THK Denizli Sportif Havacılık Kulübü Yamaç Paraşütü Eğitmeni Tülay Aydın, tarafından yaptırılacak uçuşlara katılmak isteyenleriden makbuz karşılığı ücret alınacağı kaydedildi. THK Denizli Şubesi bütçesinden alınacak yamaç paraşütüyle, uçmak isteyenler bu isteklerine kavuşacak. 

Pamukkale Dinamit Deposu Mevkii dışında, Çökelez Dağı ve Göveçlik Deposu'ndan da uçuşlar yapılacağını belirten yamaç paraşütü eğitmeni Tülay Aydın, "Satın alınacak yamaç paraşütünü ben uçuracağım. Uçma merakı olanları, adrenalin ve heyecan arayanlarla birlikte atlayış yapacağız. Fethiye Ölüdeniz'de bulunan distribütörlere tandem siparişini verdik. İki ay sonra atlayış için gerekli olan tüm malzemeleri ile birlikte elimizde olacak. Kulüp olarak tandemle ilk uçuşu gazeteciler ile birlikte yapmak istiyoruz. Denizli, yamaç paraşütü açısından çok önemli bir il. Buradaki atlayış pistleri uçuş yapmak için çok uygun" dedi. 

Yamaç paraşütü ile, yılın her ayında şiddetli yağış ve şiddetli rüzgar olmayan günlerde atlayış yapılabileceğini belirten Tülay Aydın, "Yamaç paraşütü ile atlayış yapmak için rüzgarın şiddetinin, hava durumunun ve pilotun performansının çok iyi olması gerekir. Bu şartlarda bir pilot, bir günde 4 misafir ile atlayış yapabilir. Ben de tandemle uçuş yapmak isteyenlerin talepleri doğrultusunda her gün 4 uçma meraklısı ile birlikte uçuş yapmak istiyorum. Bunun dışında gerçekten yamaç paraşütü ile uçmak isteyenlere de kulübümüz tarafından yamaç paraşütü eğitimi veriliyor. 1,5 aylık bir eğitimden sonra her kursiyerimiz uçuş yapabilir duruma geliyor. THK tarafından satın alınarak meraklıların hizmetine sunulacak yamaç paraşütü ile birlikte uçmaya meraklı insanların sayısının daha da artacağından, heyecan arayanların ise tandemle uçmak için sıra bekleyeceklerinden eminim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 15:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?