5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

'Tık Tık' kod adlı fuhuş operasyonu

Denizli'de düzenlenen fuhuş operasyonunda, 5'i kadın toplam 18 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 5 aydır sürdürülen istihbari çalışmalar neticesinde Denizli merkez, Karahayıt ve Pamukkale beldeleri ile İzmir, Torbalı ve Antalya'nın Alanya ilçelerinde 3 ayrı suç örgütüne yönelik "Tık Tık" adı verilen fuhuş operasyonu düzenledi. 

Operasyonunda, 2'si Kırgızistan uyruklu 5 kadın ile 13 erkek olmak üzere toplam 18 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda, 2 bin 500 adet prezervatif, 1 adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 108 adet mermi, 27 adet porno içerikli CD, 1 adet sahte kimlik, 7 adet cep telefonu, 1 adet cop, fuhuş esnasında kullanıldığı ileri sürülen 4 adet otomobil ile "Türk Ceza Kanunu" ve "Polisin Yetkileri" isimli kitapçıklar bulundu. Kitapçıklarda özellikle fuhuş ve insan ticareti maddelerinin bulunduğu sayfaların işaretlendiği tespit edilirken, şahısların ayrıca yapılan işleri takip etmek için 2 ayrı defterde çetele tuttukları belirlendi. Sorgulamaları tamamlanan 18 kişi, sabah saatlerinde mahkemeye sevk edildi. 

Fuhuş yaptırmak maksadıyla ülkeye yabancı uyruklu bayan getirip götürmek, bu maksatla organize suç örgütü kurmak, fuhuşa teşvik ve aracılık etmekle ilgili olarak 5 aydır sürdürülen çalışmalar neticesinde bugüne kadar 40 kişinin ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı, 4 kişinin çeşitli suçlardan tutuklandığı, 2'si bulaşıcı hastalık taşıyan 15 yabancı uyruklu bayanın sınır dışı edildiği ve 5 kişinin yakalanmasına çalışıldığı belirtildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 13:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?