3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Tiyatro heyecanı başlıyor

Denizli Belediyesi'nin düzenleyeceği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize edeceği 25. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 25 Mayıs 2009/Pazartesi günü başlayacak ve 5 gün sürecek. Festivale, 7'si yabancı 8'i yerli olmak üzere 15 grup katılacak.

Oluşturulan seçici kurulla festivalde yer alacak grupları belirledi. Buna göre başvuru yapan 46 yerli ve yabancı gruptan Kosova, Hollanda, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Yunanistan ve Moldova'dan olmak üzere 7'si yabancı, Isparta, İzmir, Ankara, Denizli ve Kocaeli'den de 4 grup katılacak.

Festival, 25 Mayıs saat 17.30'da valilik önünden başlayıp Denizli Belediyesi önüne kadar sürecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. 15 grupta yer alan 249 tiyatro oyuncusu, oyun kostümleriyle korteje katılacak. Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayrettin Duran, festivallerin kentin tanıtımına önemli katkı sağladığını belirterek, "Belediyemiz, 24 yıldır kesintisiz olarak bu festivali düzenliyor. Bu yıl çeyrek asıra ulaştık. Amacımız, kültürlerin kaynaşmasına katkı sunmaktır. Kentimize gelen misafirlerimizi de, gönüllü Denizli elçisi yapabilirsek kendimizi başarılı sayacağız. Festivale katılacak gruplara şimdiden başarılar diliyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 13:16:36
Güncelleme :20 Mayıs 2009 Çarşamba 13:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?