7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

TOBB Ege Bölge toplantısı başladı

TOBB Ege Bölge Toplantısı’nda Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Abdülkadir Uslu, Denizli’ye teşvik verilmesi ve Teşvik Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi konusunda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’dan destek istedi.

TOBB Ege Bölge Toplantısı, Denizli Ticaret Odası (DTO) toplantı salonunda başladı. Toplantıya TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Sanayi Odaları Konsey Başkanı Kemal Çolakoğlu, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı Erol Öztürk, DTO Başkanı Nail Kalemci, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Abdülkadir Uslu, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İlter Panayır, çeşitli illerden Ticaret, Sanayi ve Ticaret Borsası başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve İhracatçılar Birliği şube başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DTO Başkanı Nail Kalemci, Denizli’de yol sorunu, doğalgazın geç gelmesi gibi nedenlerle girdi maliyetlerinin fazla olduğunu belirterek, "Rekabet gücümüz az. Doğalgaz getirilmesi gerekir. Havaalanı sıkıntımız var. Charter uçakları, yabancı uçaklar havalaanına inemiyor. Bu yüzden sıkıntımız var. Denizli çok göç alıyor, işsizlik hat safhada. İnşaat sektörünün canlanması lazım. Başbakan Tayyip Erdoğan Denizli’ye geldiğinde, sektörü canlandırmak için söz verdi. Denizli’ye ayrılan payın eşit olması lazım" dedi.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Uslu ise, Denizli’nin sıkıntısının teşvik olduğunu ifade ederek, kentin teşvik yasasından yararlanan illerle çevrelendiğini belirtti. Uslu, "Denizli’nin ne günahı var. İhracat yüzünden ekonomimiz kayıt altında, bu yüzden yüksek gelir görülüyor. Biz Kayseri’den, Konya’dan daha zengin değiliz. Gelirimiz 2 bin 130 dolar olarak görülüyor. Rekabet sıkıntımız var, nasıl onlara teşvik veriliyorsa bize de verilmesi gerekir. Denizli en büyük sıkıntıyı buradan çekecektir. Benim Sayın Hisarcıklıoğlu’ndan istirhamım, Teşvik Kanunu aceleye getirilmesin, yeniden düzenlensin. Her şey göz önüne alınsın. Yeniden dengesizlikler ortaya çıkacak, bu kanun bugün yarın geçecek" diye konuştu.

Denizli’nin ihracatçı bir şehir olduğunu kaydeden Uslu, "Dünya standartlarında maliyetlerin düzeltilmesi lazım. Daha bizim ekonomimiz normalleşmedi. Bugünkü yöneticiler bunu kulak arkası ettiler. Hükümet, ’Sıkıntıyı tarım sektörü çekiyor’ dedi. Kur ve faize dikkat edilmesi lazım. İkinci sıkıntı da türban konusu, oda hasır altı edildi. Bizim maliyetlerin girdilerinin düşürülmesi gerekir. Girdilerimizde yüksek vergiler var" şeklinde konuştu.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İlter Panayır da konuşmasında, tarımda durumun içler acısı olduğunu ifade ederek, "Pirimler açıklanmadı. Sadaka gibi 90 bin lira pirim verildi. AB için takvim aldık. Bu yol ince uzun bir yol. En dikenli yol ise tarım. Bu hükümeti önce başarılı buluyorduk. Tarım Bakanı Trakya’daki köylüye ’Gözünüzü toprak doyursun’ talihsiz lafını kullandı. Tarımsız hayat olmaz, sanayi olmaz. Hükümetler, tarımı desteklemek mecburiyetinde" dedi.

DTO, DSO ve DTB başkanlarının konuşmalarından sonra TOBB Ege Bölge Toplantısı basına kapalı devam etti.

Bu arada, sabah saatlerinde Denizli’ye gelen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun DTO İlköğretim Okulu’nun temel atma töreni ve en çok vergi veren DTO üyelerinin ödül verme törenine de katılacağı bildirildi.

Denizli-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 14:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?