2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

TOKİ Başkanı Bayraktar, Denizli'de

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2009 yılı sonuna kadar 400 bin konut, 800 okul ve 80 hastaneyi tamamlayacaklarını söyledi. 

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Denizli'de yapımı süren TOKİ inşaatlarında incelemelerde bulundu. 

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve müteahhit firma yetkililerinin de katıldığı incelemelerde, yapımı süren konutların içine giren ve çalışmaları yerinde inceleyen Erdoğan Bayraktar, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemeler sırasında soruları cevaplandıran Erdoğan Bayraktar, TOKİ konutlarında fiyatların düşmesi gibi bir olayın söz konusu olmadığını söyledi. Fiyatların hiç bir zaman inmediğini, devamlı arttığını belirten Bayraktar, "Fiyatların düşmesi için enflasyonun eksi bakiye vermesi lazım. Enflasyon yüzde 7-8 civarında artarken, işçilik ve inşaat malzemeleri yüzde 50 civarında artıyor. Denizli'deki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gecekondu sahiplerine jest olsun diye fiyatları bir miktar indirdik. Onlarda arsa bedeli ve sosyal donatı yok. Sadece inşaat maliyeti var. Daha aşağıya inmesi mümkün değil. Bugün 50 bin YTL'ye daire almak veya mal etmek mümkün değil. Müteahhitler para kazanamayıp zarar ediyor, devlet zarar ediyor. Vatandaşların biraz daha gayret etmesi gerekir. Bunlardan aldığımız peşinat yüzde 10-12 civarında. Evine taşındıktan sonra da 15 yıl taksit imkanı var. Vatandaşın da devletine sahip çıkması lazım. Biz elimizden gelen en son gayreti gösteriyoruz. Bunu herkesin bilmesi lazım" dedi. 

TOKİ'nin bundan sonra çalışmalarını genişleterek ve çeşitlendirerek devam edeceğini söyleyen Erdoğan Bayraktar, "Bu yılın sonuna kadar 330 bin, 2009 yılı sonuna kadar 400 bin, 2011 yılına kadar da 500 bin konuta ulaşmayı hedefliyoruz. TOKİ'nin görevleri çok çeşitlendi ve şekillendi. Sadece salt konut üretmek değil, insanın hak ettiği modern yaşamın gerektirdiği, çağdaş, sağlam, kaliteli, ucuz güvenilir konutlara ulaşmanın yanında yeni bir kentleşme ve konut anlayışını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede okul, sağlık ocağı, cami, park ve bahçeler gibi sosyal donatıları da yapıyoruz. Alt yapı, su, elektrik, yol getiriyoruz" diye konuştu. Bu çalışmaların yanında, devletin ve milletin ihtiyacı olan normal eğitim ve araştırma hastaneleri de yaptıklarını belirten Bayraktar, "Yaptığımız okulların dışında, meslek ve klasik liseler, ilköğretim ve diğer okulları yapıyoruz. Sevgi evleri ve engelsiz yaşam merkezleri yapıyoruz. Diğer kurumlarla birlikte bu çok çeşitlendiği için sadece salt konut düşünmemek lazım. Şu anda 400 okulda ve 10 bin 500 derslik rakamındayız. Ama 2009 yılı sonuna kadar okul sayısını 800'e, derslik sayısını 20 bine çıkaracağız. Şu anda 62 bölgede sevgi eli çalışmamız sürüyor. Sağlık Bakanlığı'na devredeceğimiz 21 hastane yapıyoruz. Bu rakamı gelecek yılın sonunda tüm Türkiye'de 80'e çıkaracağız" dedi. 

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, incelemelerini tamamladıktan sonra Aydın'a hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 15:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?