2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

TOKİ'den Acıpayam'a hastane

Denizli'nin Acıpayam İlçesinde mevcut devlet hastanesinin yerine yapılacak yeni hastaneyi TOKİ yapacak.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş yaptığı açıklamada, Acıpayam Devlet Hastanesi binası iyileştirme çalışmalarının 2006 yılından beri devam ettiğini ve güçlendirme çalışmaları için Sağlık Bakanlığı tarafından şu ana kadar 569 bin Tl ödenek gönderildiğini belirterek, "Gönderilen ödenekten 17 bin 582 TL'si Acıpayam Devlet Hastanesi binası depreme karşı dayanıklılık testleri için kullanıldı. 2007 yılında hastane binasında yapılan depreme dayanıklılık testleri neticesinde, binanın depreme karşı güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı kanaatine varılması üzerine, Acıpayam'a 100 yataklı yeni hastane binası yapılması için TOKİ ile anlaşmaya varılmış ve hastane yapımı 2008 yılı yatırım programına dahil edilmiştir" dedi.

Sağlık tesisleri onarım kaleminden gönderilen bu ödeneğin geri kalan 551 bin 424 TL'lik kısmının 2008 yılı yatırım programına alınan yeni hastanenin inşaatında kullanılamayacağından, Denizli'deki diğer ilçe hastanelerinin deprem güçlendirme projeleri için harcandığını ifade eden Dr. Erdoğan Taş,

"Müdürlüğümüz tarafından Acıpayam Kaymakamlığı ile yapılan görüşmeler ve işbirliği neticesinde 100 yataklı yeni hastane binasının mevcut hastane yanındaki alana yapılması kararlaştırılmıştır. Acıpayam Devlet Hastanesi 100 yataklı yeni hizmet binası için 2008 yılında TOKİ'ye toplam 4.5 milyon TL ödenek aktarıldı. 2009 yılı içersinde ise periyodik olarak genel bütçeden 7.5 milyon, Sağlık Bakanlığı döner sermaye bütçesinden de 3 milyon TL olmak üzere toplam 15 milyon TL ödenek TOKİ'ye aktarılmış olacak" dedi.

Kapalı alanı 15 ile 20 bin metrekare arasında değişecek olan yeni hizmet binasının mimari proje çalışmaları bitirilme aşamasında olduğunu ve bu çalışmaların Sağlık Bakanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü, Acıpayam kaymakamlığı ve Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimliği koordinasyonunda takip edildiğini kaydeden Dr. Erdoğan Taş, "Proje çalışmaları tamamlandıktan sonra bu yıl içinde TOKİ tarafından hastanenin inşaatına başlanacak. Acıpayam İlçesinde mevcut hastane binası yanına yapılacak olan 100 yataklı modern hastane ile Acıpayam İlçesi ve çevre halkına daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?