3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Toplu sözleşmede heyecanlı bekleyiş

Denizli Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesinin görüşmelerine başlandı.

Denizli Belediyesi’nde çalışan 800 işçiyi kapsayan toplu iş görüşmeleri için belediye ve sendika temsilcileri bugün Denizli Belediyesi’nde masaya oturdu.

Toplu iş sözleşmesinin görüşülmesiyle ilgili açıklama yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, görüşmelerin en kısa sürede uzlaşmayla sonuçlanacağını umduklarını belirterek, "Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladık. Amacımız biran önce görüşmeleri bitirerek anlaşmaya varmak. Her iki taraf da temsil ettikleri kurumların menfaatlerini sonuna kadar savunacak. Denizli Belediyesi olarak kavga etmek ve işi yokuşa sürmek gibi bir düşüncemiz olamaz. Niyetimiz tamamen olumlu ve yapıcı olmak. Ancak biz toplumun tamamını, milletin menfaatlerini, bize emanet edilen bütçenin en maksimum düzeyde millet için harcanmasına gayret göstereceğiz. Piyasa şartlarını ve çalışanların haklarını göz ardı etmeyeceğiz" dedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise Denizli Belediyesi’nin işçilerin alacaklarını ödediğini belirterek, "İşçilerimizin belediyeden alacakları yok. Bu bizim için sevindirici bir durum. Başarılı bir toplu iş sözleşmesi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Görüşmelerin çok zorlu geçeceğine inanmıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 16:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?