2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Toplu taşıma krizi

Denizli'de, 54 halk otobüsünün sefere çıkmaması sebebiyle toplu taşımada sıkıntılar yaşandı. 

Özel halk otobüslerinin özelleştirilmesinin ardından ihaleyi kazanan Halkaya A.Ş., zarar ettiği gerekçesiyle geçen ay sözleşmenin feshini istemişti. Bunun üzerine Denizli Belediyesi tarafından yeni bir ihale açılmış ve ihaleyi başka bir firma kazanmıştı. 

İhalenin başka bir firma tarafından kazanılması üzerine Halkaya A.Ş. otobüsleri seferden çekmeye başladı. Bugün hiçbir otobüs sefere çıkmayınca şehir içi ulaşımda aksaklık yaşandı. Dün ücretsiz olarak yolcu taşıyan firmanın bugün otobüsleri sefere koymaması üzerine iş, ev ve okullara gitmek isteyenler zor anlar yaşadı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından harekete geçen Denizli Belediyesi, bazı uzak hatlara kendi otobüsleriyle yolcuları taşımaya başladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Ali Kavak ve bazı partililer, vatandaşların mağdur edilmesine tepki göstermek amacıyla Bayramyeri otobüs duraklarında basın açıklaması yaptı. 

Denizli'de, toplu taşımanın özelleştirilmesine daha önce de karşı çıktıklarını belirten CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak, "Yaşananlar özelleştirmenin sonucudur. Belediyeler ticari şirket gibi yönetilemez. Bugün otobüslerin sefere çıkmaması sebebiyle öğrenciler okullarına, vatandaşlar ev ve işyerlerine gitmekte güçlük çekti. Birçok insan mağdur oldu" diye tepki gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali kavak IP: 85.105.244.xxx Tarih : 1.04.2008 11:11:13

Sizin işiniz gücünüz tüm gün parti binasında oturup belediyede veya ülkede bir olumsuzluk olsun hemen sahneye assolist gibi çıkıyorsunuz. Ama şunu unutmayın ne Denizlimizde ne de Ülkemizde asla iktidara gelemiyeceksiniz çünkü halk size müebbet muhalefet cezası verdi. Elinizi ayağınızı ve dilinizi denizlimizden uzak tutun. gidin parti binanızda tavla oynayın yada incilipınardaki havuzda rodosa yüzme eğitimi alın. Başka hiç işiniz yokmu sizin. Siz = Kaos, Karmaşa, Karanlık...