7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Toplu ulaşım özelleştirildi

Denizli Belediyesi tarafından özelleştirilen toplu taşıma, yarından itibaren özel sektöre geçerken, bugün devir teslim töreni yapıldı.

Denizli Belediyesi tarafından ihale yoluyla özelleştirilen ve 10 yıllığına Denizli Şoförler ve Hat Minibüsü Çalışanları Taşımacılık A.Ş’ye geçen belediye otobüs hatları için bugün devir teslim töreni yapıldı. Denizli Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci,Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musa Çelikkol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehir içi toplu taşımada bundan sonra kullanılacak 40 yeni otobüsün tanıtıldığı törende konuşan Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musa Çelikkol, 10 yıl süresince otobüslerle Denizlililer’e en iyi hizmeti vermeye çalışacaklarını söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de belediyenin mal ve hizmet üretme gibi bir görevi olamayacağını belirterek, "Otobüs hatlarını özelleştirdik. Şimdi sıra temizlik ve su tahakkukunda. Denizli Belediyesi’nde özelleşmeyecek yer kalmayacak. En sonunda belediye muhasebesini bile özelleştirmeyi hedefliyorum. Bunun aklınızın bir yerinde durmasını istiyorum" dedi. Bundan sonra devletin hiçbir kademesinin halkı yönetme gibi bir girişimi olamayacağını belirten Zeybekci, "Devletin her kademesi vatandaşın hizmetkarı olacak" diye konuştu. Otobüs hatlarının ihalesini alan şoförler ve hat minibüsü çalışanlarının başarılı olacağına ve iyi hizmet edeceğine inandığını da belirten Zeybekci, "Çalışmalarınızı her zaman yakından takip edeceğiz" dedi.

Denizli Valisi Gazi Şimşek ise girişimcilerin artması ve sivil toplum örgütlerinin güçlenmesiyle kamunun yaptığı hizmetlerin yavaş yavaş özelleşmeye başladığını belirterek, "Doğru olanı da bu hizmetlerin özel sektör tarafından yapılması. Denizli’nin en önemli sorunu olan trafik sorunun biraz da olsa azalması için minibüsü bulanan şoförlerin 3-4 kişi birleşip otobüslerini satması ve bir otobüs almasını istiyorum" şeklinde konuştu. Herkesin dinlediğini gören Vali Şimşek, "Hani alkış yok mu?" deyince bir şoför, "Trafiğin rahatlaması için yolların genişlemesi lazım" diye karşılık verdi. Vali Şimşek, 8-10 katlı binaların yıkılıp, yolları genişletme çalışması yapmanın mümkün olmadığını belirterek, "Bu teklifimi her zaman düşünün" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, devir teslim töreni için hazırlanan pasta, ardından da kurdele kesildi. Yapılan duanın ardından bir de kurban kesilen törenin sonunda, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musa Çelikkol’un kullandığı 1 numaralı hat otobüsüne binen protokol üyeleri, kısa bir seyahat yaptı.

Denizli’de, şehir içi otobüs işletmesi yarından itibaren Denizli Şoförler Odası ve Hat Minibüsü Çalışanları Taşımacılık A.Ş tarafından yapılacak. 4’ü yedek 40 yeni otobüsün hizmet vereceği şehir içi ulaşımda, belediye otobüsü şoförleri bir hafta süresince özelleştirilen otobüslerdeki meslektaşlarıyla seyahat ederek güzergahları tanıtacak. Vatandaşlara kolaylık olması açısından 20 ZS ile başlayan plakaların son rakam grupları ile hat numaraları aynı rakamlardan oluşuyor.

denizli
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 14:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?