3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Toprak Dede Genç TEMA'cılarla buluştu

TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanı Hayrettin Karaca, toprağın verimli kılınması ile Türkiye'de aç ve yoksul insanın kalmayacağını, dünya barışının da Türkiye'den geçeceğini söyledi.

Ulusal Genç Tema Eğitim Günleri bu yıl Denizli'de düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi Genç TEMA Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Karahayıt Polat Otel'de düzenlenen etkinliğe, TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş, TEMA Vakfı Eğitim Bölümü Başkanı Celal Ergün, TEMA Vakfı Teşkilatlanma Bölüm Başkanı Temel Uraz ile TEMA üyesi gençler katıldı.

Pamukkale Üniversitesi TEMA Kulübü yetkilileri ile TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş'ın konuşmalarının ardından, alkışlarla kürsüye gelen TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanı Hayrettin Karaca, duygulu bir konuşma yaptı.

Ülke geleceğinden çok umutlu olduğunu çünkü gençlerde çok güç bulduğunu belirten Hayrettin Karaca, "Bu duygunun tarifi yok" dedi. Halka girmeden, halkın tepkisini sağlamadan sorunların çözülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Hayrettin Karaca, "Son zamanlarda gönüllü arkadaşlar daha çok halkın içinde olmaya başladı. Anadolu insanını daha yakından tanımaya başladık.
Dünya barışı Türkiye'den geçer. Toprağın verimli kılınması ile ülkemizde aç ve yoksul insan kalmayacak. Toplumsal barış topraktan gelir. Bunu gençler yapacak" dedi.

Toprak sevgisiyle genç yaşta tanıştıkları için gençleri kıskandığını belirten Karaca, "Gençler, dünyanın kurtuluş hareketinin temeli. Gençler gözlerinde bağımsız, mutlu bir Türkiye görüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanı Hayrettin Karaca, PAÜ Tema Kulübü yöneticilerine teşekkür belgesi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 17:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?