2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Toptan engelliler paneline katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan'ın eşi ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, engellilere karşı sosyal duyarlılığın artması gerektiğini söyledi.

Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde, 'Engelli Sorunları ve Sosyal Duyarlılık' konulu bir panele katılan Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, orta öğretim öğrencilerine yönelik seminer verdi.

Yoğun bir katılımın olduğu bazı engelli öğrencilerin de katıldığı seminerde Saime Toptan, engellilerin toplumun bir parçası olduğunu ve toplumda engellilere ayrıcalık değil haklarının verilmesi gerektiğini belirtti.

İstatistiklere göre, Türkiye'de 8 milyon 500 bin engelli bulunduğu, bunların aileleri ve yakınlarının da hesaplanması halinde 40 milyon insanın engelliler konusunda sıkıntı yaşadığını belirten Saime Toptan, "72 milyon nüfusu olan Türkiye'de 40 milyon insanın bu konuda mutsuz olması çok üzücü. 40 milyon mutsuz insanla Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlık hedefine ulaşmak mümkün mü?" dedi.

Engelliler konusunda aileler kadar öğretmenlere de büyük görev düştüğünü ifade eden Saime Toptan, şöyle konuştu: "Öğretmenlerin görevi sadece bilgi öğretmek değildir. Bireyleri topluma kazandırmak konusunda da görevleri var."

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, konuşmasının sonunda engellilerle ilgili öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 23:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?