2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Toptan'dan engelli öğrencilere ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan'ın eşi ve Türkiye Özürlüler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, eğitilebilir zihinsel engelli öğrencilere eğitim veren Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu ile Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşam Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar'ın da katıldığı dünkü ziyarette, Saime Toptan okulların koordinatör müdürü Süleyman Can'dan okullarla ilgili bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. Okulun kuruluşu, gelişimi ve faaliyetleri konularını kapsayan kısa tanıtım filminin izlenmesinin ardından iş atölyelerini ve sınıfları da gezen Saime Toptan, çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.

Öğretmenlerle de sohbet eden Toptan, verilen eğitim ve kazandırılan meslekler konularında bilgi aldı. Öğrenci velileri ile de bir araya gelen Saime Toptan, velilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Bir okullar kompleksi olan Bahçelievler semtindeki Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu ile Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi'nde her yaştaki eğitilebilir zihinsel engelli vatandaşa eğitim ve öğretim hizmeti veriliyor.

Anaokulu seviyesinden başlayan eğitim, yaş sınırı olmaksızın eğitilebilir her zihinsel engelli vatandaşa veriliyor. Halen okulda 6 yaşından 63 yaşına kadar 500 öğrenci eğitim görüyor. Sırasıyla ana sınıfı, İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nu bitiren öğrenciler daha sonra İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi'ndeki kurslara devam ederek meslek ediniyorlar. İş Eğitim merkezinde ağaç işleri, metal işleri, el sanatları, trikotaj, ahşap boyama, ev ekonomisi, galoş ve mum atölyeleri bulunuyor.

Buralarda eğitim gören zihinsel engellilerin meslek kazanmalarının ardından, işverenlerle işbirliği yapılarak işe yerleştirdiklerini söyleyen Okul Müdürü Süleyman Can, mezun olan öğrencilerin iş hayatını sürdürürken dahi denetimlerinin ve eğitimlerinin devam ettiğini ve tekrar eğitime alınması gerekli olan öğrencilere okullarında tekrar eğitim verdiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 10:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?