2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Toptan'dan engelliler için konferans

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, özürlülerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.


TBMM Başkanı Köksal Toptan ile birlikte Denizli'ye gelen Saime Toptan, Pamukkale Üniversitesi'nin akademik yıl açılış töreninin ardından Denizli Valiliği ve ÖZEV tarafından organize edilen "Engelliler ve Toplumsal Duyarlılık" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen konferansta konuşan Saime Toptan, her insanın doğuştan sağlıklı olsa bile sonradan geçirebileceği bir hastalık, trafik kazası, ev kazası veya afetler nedeniyle özürlü olabileceğini belirterek, "Her anne ve baba, evladının sağlıklı doğmasını ve büyümesini ister. Her insan annesinden doğduğunda sağlıklı olsa da özürlü olmayacağı anlamına gelmez. Günlük hayatta karşılaşılan kazalar veya olaylar insanın hayatında önemli değişikliklere yol açabilir. Toplumumuzda engellilerin sorunu olduğu gibi, toplumumuzun da engellilerimizle sorunu var. Bu sorunları aşabilmek için özürlü insanlarımızla daha ana sınıflarında birlikte olmalıyız, onların zorluklarını, çektikleri sıkıntıları görmeliyiz. Onları anlamalıyız. Özürlü çocuk sahibi olan anne ve babalar ile özürlü çocukları yetiştirecek öğretmenlerin eğitimi de çok önemli" dedi.


Yardım yapılırken özürlünün rencide olmamasına, kalbinin kırılmamasına özen gösterilmesi gerektiğini belirten Toptan, "ÖZEV olarak İçişleri Bakanlığı ile protokoller imzaladık. Özürlülerimizin eğitimi, kızlarımızın, kadınlarımızın eğitim için çalışıyoruz. Yurt genelinde konferanslar ve seminerler organize ediyoruz. Gittiğim her yerde salonda gençlerin ve öğrencilerin de olmasını istiyorum. Öğrencilerimizle, geleceğimiz olan gençlerle soru cevap şeklinde konferanslar veriyorum" diye konuştu.

Daha sonra Denizli Görme Engelliler Okulu 8-A sınıfı öğrencilerinden Ayşenur Erdoğan, Saime Toptan'ın yazdığı Şiirde Yaşamak kitabından 'Mutluluk Avuçlarımda' ve Ahi Sinan Ticaret Odası İlköğretim Okulu 3-A sınıfı öğrencilerinden Emrah Kaya 'Beni Aranıza Alın' şiirlerini okudu. Konferans soru cevap bölümü ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 17:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?