3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Trafolar çiçek açacak

Denizli'de bulunan TEDAŞ’a ait trafoların dış cephelerinin kötü görünümü ortadan kaldırılacak.

Konuyla ilgili olarak Denizli Belediyesi koordinatörlüğünde yapılan proje, sözleşmesi yapılarak uygulamaya kondu. Denizli Belediyesi projenin koordinatörlüğünü üstlenirken, projenin tarafları olarak; Menderes Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Denizli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü işbirliği protokolüne imza koydular.

Proje ile ilgili açıklama yapan Denizli Belediye Başkan Nihat Zeybekci, "Şehir içinde ve kenar semtlerde bulunan trafolar görüntü kirliliği yaratmaktadır. Bunların güzel resimlerle donatılması ve göze hoş görünmesi amacıyla projeyi başlatıyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu kapsamda çalışarak ortaya güzel eserler koyacaklar. Bu çalışmalarda belediyemiz her türlü ulaşım, malzeme temini, iaşelerin temini ve lojistik desteği sağlayacak; Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezi ve Güzel Sanatlar Lisemiz ile ilgili koordinasyonu sağlayacak, Menderes EDAŞ ise trafo yerlerini tespit ederek çalışma yapacak öğretmen ve öğrencilerimize tahsis edecektir" dede. 

Projenin öncelikle merkezden başlayarak kenar semtlere doğru devam ettirileceğini kaydeden Zeybekci, "Yeni sezona kadar çirkin görümleriyle insanlarımızın göz zevkini bozan görüntüler ortadan kaldırılmış olacaktır" diye konuştu.

Belediye Encümen salonunda yapılan imza törenine Zeybekci'nin yanısıra başkan yardımcıları, Mahmut Oğuz ve Ali Alaybeyoğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Menderes EDAŞ Müdürü A.Hamdi Soylu, HEM Müdürü Süleyman Parlak ile Denizli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Nizami Çubuk katıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?