2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tüp geçidin yüzde 65'i bitti

BAŞKAN ZEYBEKCİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, ‘77 Dev Projesi’ arasında yer alan Pamukkale Tüp Geçidi yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün kontrolünde sürdürülen Pamukkale Tüp Geçidi yapımı büyük bir hızla devam ederken, şu ana kadar yüzde 65'lik bölümün tamamlandığı belirtildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Tüp Geçidi'nin turistlerin geçiş noktasında bulunması ve kentin vizyon projelerinden biri olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

KENTİN VİTRİNİ KONUMUNDA

Projenin Mayıs ayında bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Başkan Zeybekci, "Diğer projelerimizde olduğu gibi tüp geçidi de belirttiğimiz sürede bitireceğiz” dedi. Denizli-Ankara Karayolu'nun Pamukkale yol ayrımından yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin geçiş yaptığını ifade eden Başkan Zeybekçi, “Tüp geçidin olduğu alan kentimizin vitrini konumunda. Burada tüp geçide ek olarak yeşil alan düzenlemeleri yapacağız. Turizm sezonu öncesi tüp geçidi hizmete sunarak, hem yolu daha güvenli hale getirmiş, hem de kente gelenler için iyi bir izlenim bırakmış olacağız" şeklinde konuştu.

255 METRE UZUNLUKTA

Proje kapsamında içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmalarının tamamlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Zeybekçi, Pamukkale Tüp Geçidi’nin 7 metre genişliğinde, 5,5 metre yüksekliğinde ve 255 metre uzunluğunda olacağını bildirdi.

BAŞKAN ZEYBEKCİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 15:02:00
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 18:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?