3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Turist beklerken yıkım ekibi geldi

Denizli’de kaçak olduğu belirlenen lüks bir restoranın bir bölümü Denizli Belediyesi tarafından yıkıldı. Denizli - Pamukkale yolu üzerinde bulunan ve turist kafilelerine de hizmet veren restaurantın kaçak olan bölümlerinin yıkımı için yıkım kararı çıktı.

Günübirlik Pamukkale turu için bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanan restoran çalışanları, sabah saatlerinde karşılarında Denizli Belediyesi yıkım ekiplerini buldu. Müşteriler için hazırlanmış yiyeceklerin vitrinlere konulduğu restoranın yıkımı öncesi iş yeri sahibi Mevlüt Candemir, yıkım kararına karşı çıktı.

Jandarma ekiplerinin de hazır bulunduğu yıkım işlemi öncesi belediye ekipleriyle yaptığı görüşmeden sonuç alamayan iş yeri sahibi, yıkımı beklemeye başladı. Denizli Belediyesi yıkım ekipleri, yıkım öncesinde gölgelik ve bar bölümündeki eşyaları toplamaya başladı.

Eşyaların toplanmasına sinirlenen iş yeri sahibi ve çalışanlar, eşyalara dokunulmamasını ve yıkımın öyle yapılmasını istedi. Yıkım ekiplerinin eşyaları toplamak için tekrar harekete geçmesi iş yeri çalışanlarının tepkisini gördü ve kısa süreli gerginlik yaşandı. Yıkım için kararlı olan belediye ekipleri yıkıma başladı ve kepçe altında masa, sandalye ve buzdolabı gibi eşyaların bulunduğu kaçak bölümleri yerle bir etti. Birçok eşyanın enkaz altında kaldığı yıkım, daha sonra diğer kaçak bölümlerde devam etti.

Yıkım sırasında iş yeri sahibinin yakını olduğu öğrenilen bir kişi kendisini yere atarak ağlamaya başladı. Yakınları ve diğer görevliler tarafından sakinleştirilmeye çalışan şahıs daha sonra bölgeden uzaklaştırılarılıdı.

Restoranın kaçak bölümlerinin yıkılmasına bir süre sessiz kalan Mevlüt Candemir, daha sonra belediye ekiplerinden yıkımın durdurulmasını istedi. Kaçak olan bölümleri boşaltma sözü veren iş yeri sahibinin isteğini uygun bulan yıkım ekipleri, yıkım çalışmasına son verdi.

İçerisinde turistlere hizmet vermek için hazırlanan masalar ve üzerindeki tabak ve servis malzemelerinin yanısıra, çatılarda yuva yapmış kuşların yuvaları da darmadağın oldu. Kepçeyi kullanan yıkım görevlisinin yıkım sırasında gözyaşlarına hakim olmaya çalışması dikkat çekti.
Denizli Belediyesi yetkilileri, iş yeri sahibinin kaçak bölümlerin boşaltılması için kendilerinden süre istediğini ve bunun kabul edilmesi üzerine yıkımın sona erdirildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 14:41:59
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 15:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?