2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Turist çok para yok

Turizm sektörüne hizmet veren kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, işletme sahipleri, turizm bölgelerinde meydana gelebilecek olaylar hakkında bilgilendirmek, alınacak emniyet tedbirlerine aktif olarak katılımını sağlamak amacıyla Turizm Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve turizmciler katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli'ye, geçtiğimiz yıl 1 Milyon 800 bin turistin geldiğini, ancak gelen turist sayısına göre yeterince gelir elde edilemediğini söyledi. Pamukkale'ye gelen turistlerin çoğunluğunun kısa bir konaklamanın ardından ayrıldığına dikkat çeken Vali Erkmen, jeotermal kaynaklı sağlık turizmi için çalışmaların hızla devam ettiğini, bu sayede turistlerin günübirlik yerine 10-15 gün konaklayabileceklerini sözlerine ekledi.

Turizm için en önemli unsurun güvenlik olduğunu ifade eden Vali Yavuz Erkmen, huzurun çok önemli olduğunu söyledi. Vali Yavuz Erkmen'in konuşmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınması gereken güvenlik önlemleri, önceki yıllarda yaşanan turizm bölgelerindeki terör olayları ile önlemleri katılımcılara aktarıldı.

Toplantının sonunda Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'dan oluşan heyet katılımcıların sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:19:45
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 16:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?