7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Turistlerin çamur keyfi

Denizli'de, çamurlu termal sular şifa dağıtmaya devam ederken, yerli ve yabancı turistler hava sıcaklığına aldırmadan çamur havuzlarına giriyor.

Başta tekstil ve mermer olmak üzere son yıllarda sanayisindeki gelişmesiyle göze çarpan Denizli, sağlık turizminde de adından söz ettirmek istiyor.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in özellikle Karahayıt beldesi ve çevresinde sağlık turizminin gelişmesi için başlattığı çalışmalar sürerken, bölgedeki oteller de yaz kış rahatsızlıklarına çare bulmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Pamukkale ve Karahayıt bölgesindeki oteller, bir yandan tatilini geçirmek için bir yandan da başta romatizma rahatsızlıkları olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelen çamurlu sudan yararlanmak için gelenlere ev sahipliği yapıyor. Çamur tedavisine gelenlerde son yıllarda yabancı turist sayısında da artış olması dikkat çekerken, yabancı turistler 34-35 dereceyi bulan hava sıcaklığına aldırmadan sıcak suyun bulunduğu çamurlu havuza girip saatlerce çamur banyosu yapıyor. Çamurun rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirten turistler verilen hizmetten memnun olduklarını söyledi.

PAM Oteli Müdürü Ünal Rona, bölgenin Allah'ın verdiği büyük nimetlerle dolu olduğunu belirterek, 'Birçok termal bölgede bulunmayan sıcaklık ve su var. Bu su başta romatizma olmak üzere, kemik kırıkları, trafik kazaları sonrası yaşanan operasyonlar sonucunda yaşanan hastalıklar, nörolojik hastalıklarda ve daha bir çok rahatsızlıkta olumlu sonuç veriyor. Kullanılan çamur ki, o çamur gücünü sudan alıyor, vücuda sürüldüğünde bir çok rahatsızlığı gidermekte. Bu çamurun kurumasından sonra alınan duş sonrası vücut çok rahat ve yumuşak hale geliyor. 34 derece olan hava sıcaklığındaki durumda dahi, yerli ve yabancı turistler çamurları vücutlarına sürüyor' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2012 Pazar 17:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?