7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Turistlerin kar keyfi

Denizli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda kalan turistler, yol kenarlarında kar topu oynayarak eğlendi.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Denizli'de de etkisi gösterdi. Denizli'de 5 ilçede okullar tatil edilirken, taşımalı olarak ilçelere giden öğrenciler de izinli sayıldı. Denizli- Antalya yolu Cankurtaran mevkinde araçların zincirsiz geçişine izin verilmezken, bu bölgede kilometrelerce uzunlukta araç konvoyu oluştu.

Kamyon sürücüleri sabahtan bu yana beklediklerini, yol açılınca geçeceklerini söylediler. Pamukkale'ye gelen turistler de yollarda mahsur kaldı. Cankurtaran mevkinden araçların zincirsiz geçişine izin verilmediği için turistleri taşıyan otobüsler kenara çekilerek zincir takmaya başladı. Fırsattan yararlanan turistler de otobüslerden inerek yol kenarlarında biriken karla oynamaya başladılar.

Fransız turistler kar topu oynayarak vakit geçirirken bazıları da güzel manzaranın fotoğrafını çekti.Turistlerin rehberi, Pamukkale'den Antalya'ya doğru gittiklerini zincirsiz geçişe izin olmadığı için beklerken turistlerin de kar sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kameralara 'Seni Seviyorum Türkiye' demeyi ihmal etmeyen turistler, zincirin otobüslere takılmasının ardından yollarına devam ettiler. Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada il genelinde 14 greyder, 2 bıçaklı kar kamyonu, 10 arazi pikabı ve 40 personelin ara vermeden çalışmalara devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2012 Cuma 18:50:13
Güncelleme :17 Şubat 2012 Cuma 18:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?