2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Turizm Bakanı Günay Denizli'de

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY DENİZLİ'DE

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye coğrafyası ve tüm bölgede bir barış girişimi olduğunu belirterek, "Biz Atatürk'ün, 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünü kağıt ve söz olmaktan bir gerçek düstur ve ilke olmaya doğru taşımaya çalışıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli'ye geldi. Günay; Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile birlikte bu sabah Pamukkale'de incelemelerde bulundu. Pamukkale Güney Kapısı'ndan giriş yapan ve Hierapolis Antik Kenti'ndeki çalışmalar hakkında bilgi alan Günay, antik tiyatroda da incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Ertuğrul Günay, hükümet tarafından Türkiye'nin hem içinde hem tüm bölgede bir barış girişimi başlatıldığını söyledi. Barışın kağıt ve söz üzerinden gerçeğe dönüştürülmeye çalıştırıldığını belirten Bakan Günay, "Hükümetimiz bunu yapıyor. Tarihe geçecek bir açılımı, girişimi hep birlikte gerçekleştirmeye çalışacağız. Bunun onuru tüm milletimizin ve parlamentomuzun" dedi.

Atatürk'ün, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünü kağıt üzerinden, söz olmaktan bir gerçek düstur ve ilke olmaya doğru taşımaya çalıştıklarını ifade eden Günay, "Yılların biriktirdiği tortuların bir anda, bir kalem ve bir eylemle ortadan kaldırılması mümkün değil. Fakat biz kültür alanında bu konuda sağlıklı köprüler oluşturmaya çalışıyoruz. Sarı Gelin veya başka konularda Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Ermenistanlı dostlarımız ve Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak beraber uygulayacağımız bir proje olursa buna destek veririz" dedi.

Bu konuda ortak müzik etkinlikleri projelerinin olduğunu belirten Günay, "Biz onu ayırmadan insanlar yüreklerindeki duyguyu söylemek isterlerse, hangi dilden söylerlerse söylesinler o makbuldür. O güzel bir şeydir. Ama bizim attığımız adımların daha somut sonuçlar vermesi için Kafkaslardaki gerginliklerin azaltılması konusunda Ermenistan'ın yapacağı işler var. Biz Ermenistan ile dostluk ilişkilerimizi geliştirmeye çalışırken, Azerbaycan'la var olan kardeşlik ilişkilerimizi gözden uzak tutamayız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra antik havuzda incelemelerde bulundu. Burada tulumbadan su içen, daha sonra da traverten bölgesinde incelemelerde bulunan Günay, bir grup yabancı turistle sohbet etti. Turistlerin yakın ilgisinden oldukça memnun kalan Günay, sohbet ettiği turist kadının elini öptü.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY DENİZLİ'DE
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY DENİZLİ'DE
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY DENİZLİ'DE
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY DENİZLİ'DE
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY DENİZLİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 13:35:00
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 16:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?