3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Turizme taze kan

DENİZLİ TURİZMİNE TAZE KAN

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde Çince, Hollandaca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce ve Urduca dillerinden Denizli'de ilk defa açılacak olan Profesyonel Turist Rehberliği Kursu seçme sınavı maratonu sonuçlandı.

4 gün süren ve 148 adayın müracaat ettiği sınavların ilk ayağı olan genel kültür sınavına 24 aday katılmadı. 124 kişi ile yapılan sınavda 118 kişi başarılı, 6 kişi de başarısız oldu.

Yabancı dil sözlü sınavına katılmaya hak kazananlardan 4 kişi çift dilden sınava iştirak ederken, sözlü sınavda 119 kişi başarılı oldu.Yabancı dil yazılı sınavına giren 119 kişiden ise 17 kişi başarısız oldu. 2 kişinin çift dilden katıldığı sınavda toplam 102 kişi dil yazılı sınavını başarıyla geçti. Mülakat sınavına giren 100 adayın hepsi de başarılı olarak gelecek aylarda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılacak olan Profesyonel Turist Rehberliği kursuna katılmaya hak kazandı. Kurs için müracaat eden adayların seçme sınavlarındaki başarı oranları yüzde 81 olarak gerçekleşti. Ayrıca kokartına 2. dil ilave ettirmek isteyen 78 başvurudan 11 kişi sınava katılmazken, sınava katılan 39 kişi sözlü ve yazılı dil sınavlarında başarılı oldu. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kursun, Denizli turizminin profesyonel kişiler marifeti ile daha hızlı geliştirilerek bölgeye gelen 2 milyon turist sayısının 3-4 milyonlara çıkmasında önemli bir etken olması ve kentin turizm pastasından hak ettiği payı alması konusunda yapılan çalışmaları desteklemesinin beklendiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 15:42:04
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 16:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?