2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Türk kadın doktora İngiltere'den ödül

Denizli  Devlet Hastanesi Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurhan Meydan Acımış, İngiltere'deki uluslararası biyografi merkezi tarafından 21'inci Yüzyıl'ın en iyi entelektüeli ödülü aldı.

Merkezi İngiltere Cambridge'de bulunan Uluslararası Biyografi Merkezi (IBC- International Biographical Centre), 1967 yılından beri yapılan araştırmalar arasından aday belirliyor ve her yıl bu ödülü veriyor. Uluslararası düzeyde çalışmaları olanlara destek ödülleri veren kuruluşun listesinde bu yıl Dr. Nurhan Acımış da yer aldı. Halk Sağlığı Uzmanı ve Denizli Kadın ve Çevre Derneği Başkanı olan Dr. Acımış, Türkiye'de kadın- erkek, kız- erkek çocuk, heteroseksüel- homoseksüel yapı konusundaki araştırmasıyla, Dünya Eğitim Lideri ve 21'inci Yüzyıl'ın En İyi Entellektüelü Ödülü'ne layık gördü.

Dr. Acımış, yaptığı çalışmanın ödüle layık görülmesinin halk sağlığı camiası açısından önemli olduğunu belirterek, “Bu araştırmayla ilgili bir yılı aşkın süredir IBC ile yazışmalarım devam ediyordu. Bu yazışmalar sonucunda binlerce insan arasından bu onura layık görüldüğüm açıklandı. Çok mutluyum” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 14:22:32
Güncelleme :7 Kasım 2008 Cuma 14:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?