6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Türk spor oyunlarına özel kompleks

Denizli Belediyesi, geleneksel Türk spor oyunlarının oynanacağı kompleksi bitirme aşamasına geldi. Gümüşler Mahallesi'nde yapımına 9 ay önce başlanan kompleks tamamlandığında cirit, ok atma, at yarışı, gülle, çekiç atma gibi geleneksel Türk sporları yapılabilecek. Tesis ayrıca festivaller ve spor karşılaşmaları için de kullanılacak.

Belediyenin Uluslararası Türk Spor Oyunları Yarışması düzenleme projesi kapsamında Gümüşler Mahallesi Albayrak Meydanı altında 9 ay önce yapımına başlanan spor kompleksinin yüzde 70'i tamamlandı. 80 bin metrekare alana yapılan Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde 3 bin kişi kapasiteli iki tribün, cirit ve ok atma yarışmalarının oynanacağı atlı spor oyunları bölümü, uluslararası atletizm yarışmalarının yapılabileceği saha, idari bina ve manej bulunuyor. Komplekste ayrıca 7 bin 500 metrekare açık otopark yer alıyor.

Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, komplekste asfaltlama ve betonla ilgili tüm bölümlerle, atletizm yarışlarının yapılacağı sahanın tamamlandığını, idari binanın kaba inşaatının bittiğini söyledi. Zolan, kompleksin üç ay içinde tamamlanacağını ve Denizli'nin Uluslararası Türk Spor Oyunları'nı organize edeceğini belirtti. Zolan, "Denizli'de yakın bir gelecekte Türk Spor Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapacağız. Bu ev sahipliği için alt yapı anlamında büyük yatırımlar yapıyoruz, spor oyunları kompleksi kazandırıyoruz. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın yapılabileceği standartlardaki Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi, şimdiden Denizli'ye hayırlı olsun. Kalan bölümü tamamlandığında ortaya muhteşem bir eser çıkacak. Yok olmaya yüz tutmuş Türk spor oyunlarını geleceğe taşımayı ve şehrimizde atletizm sporunu yaygınlaştırıp, getirmek amacındayız" dedi. Zolan, kompleksin festival ve spor karşılaşmaları dışında da halkın kullanımına açık olacağını belirtti.


 

...
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2011 Perşembe 17:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?