5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Türk-Yunan Dostkluk Festivali başlıyor

Denizli Belediyesi'nin katkılarıyla 9-12 Haziran 2006 tarihleri arasında düzenlenecek 5. Türk-Yunan Dostluk Festivali, Denizli'de başlayıp Yunanistan'ın Sisam Adası'nda son bulacak. 

Yıllardır Ege'nin iki yakasında başarıyla gerçekleştirilen, ünlü sanatçıları konuk eden ve bu yıl 5. düzenlenecek olan Türk-Yunan Dostluk Festivali'nde, akademik çevrelerden ve medya dünyasından isimler biraraya gelecek. Festivalin ilk bölümü 9-10 Haziran'da Denizli'de, ikinci bölümü ise 11-12 Haziran'da Yunanistan'ın Sisam Adası'nda gerçekleşecek. Türk-Yunan Dostluk Festivali için her yıl 2 ülkede de değişik etkinlikler düzenleniyor. Festivalin Türkiye'deki adresi ise Ege'nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu, eşsiz doğal güzelliği ve travertenleriyle ünlü Pamukkale olacak. Festivalde UNESCO, National Geographic yetkilileriyle her iki ülkenin bilim adamlarının katılımıyla bir toplantı yapılacak. 

Ünlü heykel sanatçısı Yunus Tonkuş'un yaptığı Ege'nin her iki ülkesini konu alan dostluk heykelinin açılacağı festival kapsamında ayrıca, 10 Haziran'da Antik Tiyatro'da bir de konser düzenlenecek. Konserde Gönül Yazar, Klaudia Del Mer ve Aleks sahne alacak.
Festivalin 2. bölümü ise Sisam Adası'nda düzenlenecek. Sisam Adası'ndaki etkinliklerde "Çevre-Yaşam-Barış" konulu bir konferans verilecek.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 18:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurnisa erismis IP: 85.97.65.xxx Tarih : 8.06.2006 02:04:44
ben Türk yunan kültür ve egitim dernği(egekder'in ) kurucu üyesiyim... afyonda oturuyorum... bu haber benş cok mutlu etti.. insaallah festivale katılacagız..