3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Türkçevizyon'a muhteşem gala

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Müzik Festivali dün gece düzenlenen muhteşem gala ile sona erdi.

Pamukkale Antik Tiyatro'da 16 ülkeden gelen sanatçılar gecede Türkçe şarkılarıyla Denizlileri coşturdu. Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Müzik Festivali kapsamında Pamukkale Antik Tiyatro'da düzenlenen geceye Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, TRT Radyo Dairesi Başkanı Senol Göka, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede sahneye ilk olarak Cemal Dua ve ekibi çıktı. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren sanatçının ardından 16 ülkeden gelen 85 sanatçı Türkçe söyledikleri şarkılarla katılımcıları coşturdu. Festivale katılan Afganistan, ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Cezayir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Moldova, Özbekistan, Tataristan ve Türkmenistan grupları söyledikleri şarkılar sırasında ellerinde kendi ülke bayrakları ve Türk Bayrağıyla yaptıkları gösteri ile büyük ilgi gördüler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 00:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezer uçar IP: 88.239.88.xxx Tarih : 8.07.2009 14:21:10

TRT'DEN CANLI İZLEDİM  SANIRIM İLKİ DÜZENLENİYOR BU YIL İLK OLUŞUNA RAĞMEN GAYET BAŞARILI BULDUM  CEMAL DUA YIDA İLK KEZ İZLEME ŞANSIM OLDU PERFORMANSINI ÇOK BEĞENDİM   DUA ADLI ŞARKIYA BAYILDIM ADAM TAM BİR ROCKER