2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Türkiye, termal turizmini tanıtacak

Kırmızı Su Termal Turizm Geliştirme Derneği (TETUDER), termal turizmi dünyaya tanıtmak için iki önemli projeye imza atacak.


Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, projeler hakkında bilgi verildi. Toplantıya TETUDER Başkanı Alpaslan Albay, Proje Koordinatörü Durmuş Sevindik ile dernek üyeleri katıldı. Proje hakkında bilgi veren derneğin başkanı Alpaslan Albay, AB'ye aday olan Türkiye'yi termal turizmde de tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı termal turizmin gelişmesine ve tanıtımına önem veriyor. Projelerimizin çıkış noktası Karahayıt ve Pamukkale termal bölgemizin ve termal su kaynaklarımızın tanıtılması ve gençlerin istifadesine sunulması düşüncesindeyiz. Projemizde dünyada eşi olmayan ve doğal miras listesinde yer alan Pamukkale'yi ve termal turizm bölgesi Karahayıt'ı tanıtacağız. Gençlerimizin turizme olan ilgilerinin artması da ana hedeflerimiz arasında" dedi.


Alpaslan Albay, proje kapsamında ilk olarak Slovenya, Bulgaristan, Polonya, Romanya ve Litvanya'dan oluşan 5 Avrupa ülkesinden 25 kişiyi Denizli'deki termal turizmi incelemek üzere 24-31 Ekim tarihlerinde Denizli'de misafir edeceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?