2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Türkiye için sağduyu' açıklaması

Denizli de 13 sivil toplum örgütü, memur, işçi, işveren, çiftçi, tüccar ve sanayici temsilcilerinin tüm Türkiye'de ortaklaşa düzenlediği "Türkiye İçin Sağduyu" çağrısına katıldı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Hak-İş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası'nın 81 ilde aynı anda yaptığı çağrı için Denizli'de Ticaret Odası'nda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya geldi. İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) telekonferans ile Erzurum, Samsun ve Denizli'den yaptığı yayına katılan Denizlili sivil toplum örgütlerinin
temsilcileri, 81 ilde okunan basın bildirisini okudu. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer tarafından okunan açıklamada, Türkiye'nin zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçtiği belirtilerek, "Ülkemizin bu kritik dönemden hiç bir yara almadan çıkması hepimizin ortak dilediğidir. Bizler memur, işçi, çiftçi, esnaf, tüccar ve sanayiciler olarak, bu zor zamanda, sağduyu ve serinkanlılıkla Türkiye'nin temel sorunlarının çözümüne her zaman olduğu gibi katkı sağlamaya ve sorumluluk üstlenmeye hazırız. Demokrasi, tüm kurum ve kurallarıyla hayata geçirildiğinde, bütün kurumları kısır çekişmelerden uzaklaşarak uyum içinde çalıştığında, ülkemizin aydınlık yarınlara yürüyeceğinden hiç kuşkumuz bulunmamaktadır" dedi. 

Telekonferans sistemi ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yapılan canlı bağlantıda Denizlili sivil toplum örgütlerinin beklentilerini açıklayan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, "Son zamanlarda yaşanan gerginliğin ülkeye zarar verdiğini düşünüyoruz. Denizli'deki sivil toplum örgütleri olarak ülkenin zor dönemlerden geçmesi için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu. 

Denizli'deki basın toplantısına; Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'in yanı sıra, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mahmut Uslu, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Babadağ Ticaret Odası Başkanı M.Nuri Öztarak, Sarayköy Ticaret Odası Başkanı Orhan Dikici, Tavas Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Kamu-Sen Denizli Şube Başkanı Ergün Kırlı, Türk-İş Denizli Şube Başkanı Erdoğan Çatalok ve Hak-İş Denizli Şube Başkanı Fethi Tekin de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 14:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?