2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Türkiye Kamu Sen'den kriz duası

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilciliği'nde ekonomik krizle ilgili düzenlenen basın toplantısının ardından, sendika üyeleri krizin bitmesi için dua etti.


Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu tarafından, Türk Eğitim-Sen Denizli İl Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısına Türk Sağlık-Sen, Türkiye Eğitim-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri katıldı. Toplantıda basın açıklamasını okuyan Rayif Kurşunoğlu, yaşanan bu dönemde dış ticareti arttırmak için alternatif pazarlar bulunması gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra temel çözüm için iç talebin canlandırılması gerektiğini ifade eden Kurşunoğlu, "Sanayici küçük esnafa, tüm işletme sahiplerine kredi imkanı sunularak krizden korumaya çalışılmıştır. Ancak bu kesimin ürettiklerini satın alacak ve piyasayı canlandıracak tüketici için bir çalışma yapılmamıştır. Çalışanların son 6 yılda uygulanan düşük ücretin yanı sıra bir de bu krizle baş etmesi imkansız. Memur işçi emekli ve işsiz vatandaşlarımız desteklenmeli ve iç piyasaya canlandırılmalıdır. Krizden çıkmak için tüm unsurlar desteklenmelidir. Dar gelirliler ihmal edilirse krizin faturası bu kesime kalır. Sabit gelirli kesimin desteklenmesi şarttır" dedi.


Basın açıklamasının okunmasının ardından toplantıya katılan Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Oktan tarafından dua yapıldı. Toplantıya katılanların el açarak dua ettiği toplantıda, Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Oktan, "Yarabbi, şu anda burada Kamu-Sen'in kahvaltısında beraberiz. Şu günlerde ülkemizde ekonomik kriz var. Bu kriz bizi etkilemektedir. Memur, emekli çiftçi ve herkes bundan etkilenmektedir. Bu krizden bizi bir an önce kurtar yarabbi. Ülkemizi tüm felaket, afet, düşman unsurlarından koru, neşemizi bozma. Tüm çalışanların hak ettiklerini almasını nasip eyle. Güzel günlerde ekonomik krizlerden uzak, gülerek eğlenerek birlikte yaşamayı nasip et" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 15:23:14
Güncelleme :29 Kasım 2008 Cumartesi 15:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?