2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Türkiye onlar için iyi bir yatırım yeri

Denizli'ye gelen bir grup Fransız iş adamı, Türkiye'yi öncelikli pazar ve yatırım yeri olarak gördüklerini belirtti.

Fransa'dan 150 ticaret odasını temsilen Türkiye'ye gelen bir heyet, Denizli Ticaret Odası'nı (DTO) ziyaret ederek oda yetkilileri ile görüştü. DTO Başkanı Necdet Özer, Başkan Yardımcısı Sadri Acar ve bazı yöneticiler tarafından ağırlanan Fransız heyet, Denizli'de çeşitli incelemelerde bulunarak karşılıklı ticaret bağlantıları kurmayı hedefliyor. Fransa Sanayi ve Ticaret Odaları Meclis üyeleri Olivier Epp, Gordana Adam, Ferid Ben Rais, Caroline Goujon, Fatma Yaşar, İstanbul Fransız Ticaret Odası Müdürü Raphael Esposito ve İzmir Fransız Ticaret Odası'ndan Necdet Kestelli'den oluşan heyete bilgi veren DTO Başkanı Necdet Özer, bu tür iş birliklerinin çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de yatırım imkanının büyüdüğünü belirten Özer, "Dostlarımızın bunu bilmesini istiyoruz. Denizli parlayan bir yıldız. Başta tekstil, mermer ve kablo sektörünü elinde barındıran önemli bir il. 100 ülkeye ihracat yapıyoruz. Fransa ile Türkiye arasında ithalat ve ihracatın artması bizim için çok önemli" dedi.


Denizli'de yatırım imkanlarının bulunduğunu, yatırım yapmak isteyen Fransız iş adamlarına başta Çardak Serbest Bölge olmak üzere tüm imkanları sağlama konusunda yardıma hazır olduklarını ifade eden Necdet Özer, şöyle konuştu: "Çardak'ta havaalanı var ve yakın bir dönemde uluslararası uçuşlara başlayacak. Bölgede ayrıca lojistik merkez kurulacak."


İstanbul Fransız Ticaret Odası Müdürü Raphael Esposito, Denizli ziyaretlerinde çeşitli fabrika ve işletmeleri gezerek bilgi alacaklarını ifade ederek "Denizli'nin seçilmesi önemli. Çünkü Denizli parlayan bir yıldız. Buraya gelen heyet 150 Fransız ticaret odasını temsil ediyor. Türkiye'yi öncelikli pazar ve yatırım yeri olarak seçtik" ifadelerini kullandı. Fransız oda başkanlarına Türkiye'ye yatırım yapmanın cazibesini anlatmak istediklerini belirten Esposito, "Anadolu'yu iyi tanıyıp bunu Fransa'da
anlatacaklar. Fransa ile Türkiye'nin ortak bir tarih ve politikaları var. Geçmişten gelen bir birlikteliğe sahibiz. Bu birlikteliği yeniden inşa etmek istiyoruz. Türkiye'den Fransa'ya ihracat yapanları çok önemsiyoruz."


Ziyarette DTO Başkanı Necdet Özer Fransız heyete çeşm-i bülbül hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:00:22
Güncelleme :18 Ekim 2008 Cumartesi 09:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?