6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Türkiye'nin en genç kadın vekili

TÜRKİYE'NİN EN GENÇ KADIN VEKİLİ

AK Parti Denizli 4. sıra adayı olarak seçime giren ve milletvekili olmaya hak kazanan Nurcan Dalbudak, kızının kısmetiyle geldiğini belirterek bu yüzden milletvekili yeminini kızıyla birlikte yapmak istediğini söyledi.

Genel seçimle birlikte yaş ortalaması düşen TBMM'nin en genç kadın milletvekili Nurcan Dalbudak oldu. AK Parti'nin Denizli Milletvekili olan 32 yaşındaki Dalbudak, yemin törenine 5 ay önce kucağına aldığı kızı Azra Nur ile katılacağını söyledi. AK Parti'nin Denizli'deki kurucuları arasında yer alan eşi Abdullah Sefa Dalbudak (45) sayesinde siyasetle tanışan Nurcan Dalbudak'ın 10 yaşında Osman Taha adında bir de oğlu bulunuyor.

AK Parti'nin seçimlerden çok güzel bir zafer ile çıktığını ifade eden Dalbudak, şöyle konuştu: "Bütün Denizlililere ve teşkilattaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. En genç kadın vekil olmak da çok güzel. Artı bir ayrıcalık katıyor. Zaten bulunduğumuz oluşumun AK Parti'nin çok başarılı bir parti olması, tüm Türkiye'de büyük bir başarıyı elde etmiş olması ve benim de en genç kadın vekil olmam da çok mutlu edici. İnşallah genç kadın vekillerin sayısı artar"

Kızının henüz beş aylık olması rağmen siyasette zorluk yaşamayacağını ifade eden Dalbudak, şunları söyledi: "Çünkü ailemden destek alıyorum. Çok güzel bir duygu evlatlarınızla bu duyguları paylaşıyor olmak. Oğlum da her zaman destek oldu. Zorlanacağımı düşünmüyorum. Çünkü annelik çok güzel bir duygu. Anneliği yaşarken fazladan manevi bir gücünüz oluyor zaten. Bu manevi gücü de insanlara hizmet etmek için kullanacağım. Enerjimizi bu doğrultuda harcama niyetindeyiz."

Beş aylık kızı Azra Nur ile milletvekili yeminini etmek istediğini ifade eden Dalbudak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meclise gitmek istiyoruz. Tabi şartlar nasıl olacak bilmiyorum ama uygun olursa kızımla birlikte gitmek istiyorum. Bu süreçte onun çok hakkına girdik. Ciddi bir koşturmacaydı ama değdi. Milletvekilliğimde onun da hakkı var"

Kadın ve genç vekil sayısının daha çok artması gerektiğini belirten Nurcan Dalbudak, sözlerini şöyle tamamladı: "Vekillik yaşını düşüren yine AK Parti'ydi. Gençlerin daha da olması gerekir. Temsiliyet noktasında kadınların daha da çok olması gerekir. Herkesin gönlü bundan yana. Hizmet etmek için çok ciddi bir enerji sarfettik. Daha dinamik ve kendini daha iyi ifade edebiliyor olmak önemli. Tabii ki her yaştan insan olabilir ve bu insanların tecrübelerinden yararlanmak gerekir. Ancak gençlerin de sayısını artırmak gerekir."

TÜRKİYE'NİN EN GENÇ KADIN VEKİLİ
TÜRKİYE'NİN EN GENÇ KADIN VEKİLİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 15:08:01
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 19:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?