2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Uçak törenle indirildi

Türk Hava Yolları'nın (THY) Anadolu Jet seferleri doğrultusunda konulan Denizli-Ankara uçak seferleri bu sabah başladı.


Bugüne kadar sadece İstanbul'a uçak seferlerinin yapıldığı Denizli'de, bu sabah "Çanakkale" isimli uçakla Ankara seferlerine de başlandı. "Çanakkale" isimli uçak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, Mehmet Salih Erdoğan ve yolcuları Ankara'dan Denizli'ye getirdi. Çardak Havaalanı'nda yolcuları protokol üyeleriyle birlikte karşılayan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, uçaktan inen milletvekilleri ve yolculara tek tek çiçek vererek, uçuşların hayırlı olması dileğinde bulundu.Yolcular, tören ve çiçeklerle karşılanmanın şaşkınlık ve mutluluğunu bir arada yaşadılar.


Vali Erkmen, Denizli'den Ankara'ya uçak seferlerinin başlatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İnşallah hayırlı olur. Denizlililer'e çağrıda bulunuyorum. Bu seferlerin devam edebilmesi ve süreklilik arz edebilmesi bizim elimizde. Dolayısıyla Denizli'den vatandaşlarımızın yapacakları yolculuklarda buna destek vermeleri ve yolcu sayısının belli bir sayının altına düşürülmemesi, süreklilik arz etmesi açısından çok önemli. Biz, vatandaşlarımızın buna dikkat edeceğine inanıyoruz. THY'nin Anadolu Jet adıyla başlattığı yeni uygulaması fiyat anlamında da çok makul bir seviyede. Bizim amacımız bu yeni hatta ileride daha yeni hatlar da ilave edilmek suretiyle ulaşımın daha da rahatlatılması" dedi.


Yurt dışı seferlerinin de yakın bir zamanda gerçekleşmesi için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Vali Erkmen, "Milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve askeri personelimiz fikir birliği içerisindeyiz. Şu anda Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ile Genelkurmay Başkanlığı arasında bir protokol imzalanmaya çalışılıyor. Bu konuda sona doğru geliyoruz. Protokolün büyük maddelerinde anlaşma sağlanmış durumda. Bir madde üzerinde görüşmeler sürüyor. O da hallolduğu zaman buraya charter uçaklarının inmesi sağlanacaktır. Biz o zaman turizmde beklediğimiz patlamayı yapabiliriz. Vatandaşlar Antalya yerine Denizli'yi tercih edecekler" diye konuştu.


AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise, Ankara-Denizli uçak seferlerinin başlamasında herkesin emeği olduğunu belirterek, "Anadolu Jet seferleri Ege Bölgesi'nde ilk defa Denizli'ye başlatıldı. Denizli'nin hem sanayi hem ticari yönüyle aktif bir il olduğu ortaya çıkmıştır. Denizli-İstanbul seferlerinde olduğu gibi Denizli- Ankara arasında da sabah-akşam seferleri yapılmasını umuyoruz. Buna büyük ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.


Törenin ardından Ankara'dan Denizli'ye ilk yolcuları getiren Çanakkale uçağı, Denizli'den de Ankara'ya ilk yolcularını götürdü. Anadolu Jet, Denizli-Ankara arasında salı, perşembe ve cuma olmak üzere haftada 3 gün karşılıklı birer sefer yapacak.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 16:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin Gürsoy IP: 194.150.244.xxx Tarih : 3.07.2008 06:58:22

Sayin Denizli Valisi Cardak havaalani yapmis oldunuguz hizmet icin tsk ederim.Cardak havaalani bütün dünyayi sefer yapmasi cok önemli ve türkiyenin her tarafina ucmasina istiyoruz. Saygilarimla Hüseyin Gürsoy